Jubilant med rekordtall

50-årsjubilant Jessheim storsenter rundet av 2018 med rekordtall og sju prosent økning i omsetning.

De blodferske tallene som ble sluppet fredag formiddag viser at Jessheim storsenter troner på toppen av topp 20-lista sett ut fra omsetningsøkning i året som nettopp er avsluttet.

Totalomsetningen endte på 1.941 milliarder kroner, noe som er en økning på nevnte sju prosent. Sandvika storsenter troner øverst av Thon-senterne i kroner og øre (3.3 milliarder kroner), men økningen i prosent var på en prosent fra året før. Strømmen storsenter hadde for øvrig en nedgang på 0,5 prosent i året som gikk.

– Dette er veldig positive tall for oss, sier Gustavsen.

– Gode opplevelser

– Hva skyldes det, tror du?

JS natt juni artikkel

– En blanding av at folk føler at de får gode handleopplevelse og at vi er bevisste på opplevelser og arrangementer som bidrar til at vi er en attraktiv møteplass, sier Gustavsen.

Etableringen av Skovly med drøyt 800 parkeringsplasser er også en del av det totale bildet for handelen i Jessheim sentrum. Det samme gjelder økt tilbud av sport og elektro.

LES: En helt ny verden på Jessheim

Bruker byen

At man ser effekten av flere restauranter og det faktum at folk bruker byens tilbud i større og større grad, er også en del av det store bildet når man ser på folks bruk av byen og sentrum.

Ullensaker kino lukter på rekordtall for antall løste billetter. Rekorden er fra 2016. Da ble det kjøpt 145.887 kinobilletter. Kinosjef Haakon Drage sa til Jessheimpuls tidligere i høst at den rekorden kan stå for fall i år. I tillegg har kulturhuset opplevd godt besøkt gjennom året. Og Kulturbanken Kreti & Pleti melder om positiv utvikling på sine nesten 100 arrangementer gjennom 2018.

– Vi har over tid bevisst satset på flere spisesteder hos oss, og vi ser at omsetningen jevnt over har positiv utvikling for restaurantene i sentrum. Det forteller meg at flere spiser ute og at flere bruker byen i form av å kombinere kultur og handel. Det er gledelig, sier Tore Kværner.

Og så er det flere som bruker byen fordi vi flere flytter til Jessheim. Ordfører Tom Staahle sa i budsjettbehandlingen i desember at 2018 var rekordår for netto innflytting. Da fikk vi 1.600 nye ullsokninger.

LES: Da Jessheim-handelen fikk gangsyn

Kompetanse

– Hva mener du som senterleder er viktig, Gustavsen?

– Jeg tror det hele veien handler om gode opplevelser når folk er ute. Da tenker jeg på handleopplevelse der man blir møtt med kompetanse, men også store og små arrangementer. Vår fordel er at vi har arrangementer gjennom hele året, og ikke bare i desember. Jessheimdagene er vårt største arrangement, og vi vet jo hva slags posisjon disse dagene har hos folk.

– Igjen så tror jeg det handler om god kompetanse og at folk føler at de får en god handleopplevelse på Jessheim. Og så er jeg overbevist om at det fokuset vi har på små og store opplevelser innen arrangementer er et fortrinn for oss. Vi lager ikke arrangementer bare i forbindelse med jul. Vi har det jevnt og trutt gjennom hele året, og det bidrar til trivsel.

LES: 8. mai er historisk dag for Jessheim som handelssted

Julehandel

I pressemeldingen fra Olav Thon Gruppen meldes det om en omsetningsvekst på 1,5 prosent (totalt omsetning var 64,5 milliarder kroner). Julehandelen hadde en vekst på 1,4 prosent sammenlignet med året før.

Jessheim storsenter hadde 1,8 prosent vekst i julehandelen.

– Hva ser du inn i 2019?

– Jeg ser høyt fokus på ansatte, fortsatt god og personlig service og at vi fortsetter i jevnt tempo med opplevelser og arrangementer.

Fakta topp 10

Thon Eiendom er Norges største kjøpesenteraktør med 88 sentre fra Svalbard i nord til Mandal i sør, samt 11 sentre i Sverige. Dette er Topp 10 på deres liste:

  1. Sandvika storsenter: 3.305 milliarder kroner (økning med 1 prosent fra 2017)
  2. Strømmen storsenter: 3,177 milliarder kroner (nedgang med 0,5 prosent fra 2017)
  3. Lagunen storsenter: 2,872 milliarder kroner (økning med 1,7 prosent fra 2017)
  4. Amfi Moa: 2,840 milliarder kroner (nedgang med 0,6 prosent fra 2017)
  5. Sørlandssenteret: 2.507 milliarder kroner (nedgang med 1,5 prosent fra 2017)
  6. Storo storsenter: 2.330 milliarder kroner (økning med 5,6 prosent fra 2017)
  7. Kvadrat: 2.308 milliarder kroner (nedgang med 0,7 prosent fra 2017)
  8. Sartor storsenter: 2.163 milliarder kroner (økning på 3,8 prosent fra 2017)
  9. Ski storsenter: 2.036 milliarder kroner (økning med 2,2 prosent fra 2017)
  10. Jessheim storsenter: 1.941 milliarder kroner (økning med 7 prosent fra 2017)