Trafikkøkning i Bua for gratis utstyr

Folk begynner å bli klar over at de kan låne gratis fritidsutstyr i Bua i flerbrukshallen på Jessheim. Ingar Willersrud er strålende fornøyd med at det er oppsving.

Bua er en nasjonal forening som skal bidra til økt inkludering og mulighet for alle til å låne utstyr helt gratis – være seg for å teste ut om den og den idretten er noe for den eller den unge håpefulle, eller om det bare er for å ha ski eller skøyter til skoleturen eller aktivitetsdagen.

– Det var bra oppgang før jul, spesielt de to siste dagene vi holdt åpent, sier Ingar Willersrud. Det er han som styrer butikken de to dagene Bua holder åpent.

– Hva er åpningstidene?

– Tirsdager og torsdager fra 16.30 til 19.00, sier en Willersrud som er klar til ny dyst ved disken etter noen dager julestengt.

Blodomløpet mai artikkel
Friidrett mai artikkel

SE LINK: Flerbrukshallen finner du her

Stigende lånetempo

LANGRENN: Nytt langrenssutstyr venter på skiglade ullsokninger som vil låne gratis. 

Ullensaker kommune har investert opp mot en million kroner til innkjøp av sportsutstyr og fritidsutstyr for aktiviteter både sommer og vinter til utlån helt gratis til alle som måtte ha behov for det.

Det er grunn til å tro at utlånstempoet vil ta seg opp ytterligere nå som den er blitt mer synlig for flere innbyggere, og det er ingenting å si på utstyret som tilbys. Alt er nytt, og kvaliteten er god.

Og nå er også utstyret registret og katalogisert på nettsiden til slik at folk kan sondere og finne ut hva som kan lånes ut før de tar turen.

UTSTYRSLISTE: Trykk på linken

Men vi snakker om komplett alpinutstyr til både barn og voksne, vi snakker langrennsutstyr type felleski, vanlige ski, støvler og staver og vi snakker snøbrett og skøyter. Og mye mer.

LES: Ingar vil låne deg gratis sportsutstyr

Nytt utstyr

SKØYTER: Nye skøyter til store og små er klare for utlån. 

– Det er bra utvalg av friluftsutstyr og de fleste typer ballspill, sier Willersrud, som også kan tilby utstyr til aking, såkalt hagespill og line til å balansere på.

– Kan man låne utstyr via nettsiden deres?

– Nei, men der får du god oversikt over hva vi har til utlån. Men folk må komme hit for å låne og hente ut utstyret, sier Willersrud, som synes det er artig at Bua nå får en velfortjent oppsving.

– Det er mye bra utstyr her, og det er til å brukes, sier Ingar.

– Man må registrere seg på siden deres?

– Det stemmer. Det kan folk gjøre sjøl, eller så hjelper vi deg gjerne med det når du kommer hit til Bua, avslutter Ingar Willersrud, som har med seg sønnen Tommy på laget annenhver uke.

LES: Ingar i Bua blir snart digital