Margrete utvider sitt snodige musikkunivers

Med ny barneplate og turnè rundt om i landet er det nå musikklærer Margrete Augdal som tar steget inn i spotlighten.

Hun er ingen novise på scenen, Margrete Augdal. Men mye av tiden sin bruker hun på elevene ved musikklinja på Jessheim videregående skole, der blant annet Martin Halla (den første vinneren av TV-konspetet The Voice) trakk fram Augdal som en viktig inspirasjonskilde.

Men nå er det altså plate nummer to med Snurr-Musikkeriet som ser dagens lys, og det er nevnte Aurdal fra Jessheim og makker Lene Anett Killingmo som inviterer folk til heksegryte-middag, robot-dans og klønehøne-tango – og mye annet på albumet som ble sluppet i helgen.

Radiospilling

Den første barneplaten kom i 2016, og musikken derfra er mye spilt på Nrk Radio Super.

– Vi fortsetter i et snurrig univers, der fantasi, humor og musikalsk sjangerlek er ingrediensene, sier Aurdal om albumet som er gitt ut med støtte fra Norsk Kulturfond (kulturrådet. Musikken gis ut digitalt og på cd.

JS natt juni artikkel

Duoen skriver all musikk selv, og de synger og spiller på en hel rekke instrumenter på dette albumet.

– Vi har hatt det utrolig gøy med å lage og spille inn låtene i studio, og nå gleder vi oss voldsomt til å spille for barn rundt om i hele landet, sier Augdal.

Lekenhet

– Vi er opptatt av å ha lekenhet og fantasi både i tekstene og musikken, og vi håper at tekstene skal kunne bidra til fantasi og fabulering hos barn samt at skal bli kjent med ulike musikksjangre, sier Lene Anett Killingmo.

Magrete Augdal har masterutdanning fra Norges Musikkhøgskole med hovedinstrument jazz-sang, og i tillegg til å undervise på Jessheim videregående skole jobber hun med kor. Hun skriver tekster og komponerer egen musikk, og hun samarbeider med lokale storband. Med bandet Absent Umbrella har hun tidligere spilt på jazzklubber og stått på plakaten hos flere jazzfestivaler.

PS! Snurr-Musikkeriet står på scenen på Ullensaker kulturhus 6. april i år. Konserten er en del av turneen de skal ut på. 

Her er en video fra en konsert og sangen “Discogris”.