Villmarksbutikken jakter fersk kapital

Hvis ikke ferske investorkroner kommer inn i løpet av kort tid, så er det dessverre slutt for på 26 års butikkhistorie for Villmarksbutikken.

Kjetil Haga (48) åpnet Villmarksbutikken i et særdeles lite butikklokale i Fakkelsenteret for 26 år siden. Resten er er både butikk- og villmarkshistorie på Jessheim. Men nå kan det være slutt.

– Det er dessverre kommet dit at det er kroken på døra for oss i løpet av kort tid hvis vi ikke får på plass noen som vil investere i Villmarksbutikken, sier Haga, som legger til at det er lagt et ryddig og oversiktlig løp i samarbeidet med butikkens regnskapsførere med tanke på drift videre.

Frisk kapital

– Den planen er god, men det er umulig å foreta seg noe uten frisk kapital inn, sier Haga.

– Vi var lenge i dialog med en seriøs investor som forsto verdien av oss som kompetent faghandel, men vi kom dessverre ikke helt i mål.

– Hvor lang tid har du igjen før det i verste fall er låst dør?

– Det sier seg sjøl at vi ikke har veldig god tid på oss. Dersom det ikke blir bevegelse i saken vil vi tvinges til å melde oppbud, sier Haga.

– Jeg velger å være åpen rundt dette på grunn av kreditorer, ansatte og kundene våre. Jeg vil ikke at folk skal høre om denne situasjonen fra andre enn meg og oss i Villmarksbutikken, sier Haga.

Flere om beinet

– Har det gått tungt over tid?

– Markedet har nok forandret seg noe, men friluftsliv er fortsatt inne i en god trend og er populært. Men med flere aktører innen sport og fritid som driver stort her på Jessheim har ikke gjort det noe enklere for oss i en tøff tid, sier Haga, som har redusert noe i staben etter hvert som problemene er blitt større.

– Som butikk og faghandel har vi veldig godt rykte, og kundene våre kommer bokstavelig talt fra hele landet, sier en alvorstynget men ikke slagen Kjetil Haga.

– Håpet lever

– Jeg hadde ikke forsøkt å komme i kontakt med investorer for videre drift hvis jeg ikke hadde ment at det fortsatt er håp. Butikken er drivbar og vel så det, men hvis det ikke kommer ferske penger inn er det over.

– Hvor mye penger er det snakk om?

– Det vil jeg ta med eventuelle investorer som synes dette virker interessant, sier Haga.