Yess awards 2019. Jessheim Storsenter

Jubilant ble årets senterbutikk

En ærverdig jubilant ble kåret til årets butikk da Jessheim storsenter hadde sin årlige galla.

50 år etter at optiker Haakon Dahl tok to dager fri fra optikerforretningen han jobbet for i Oslo, ble Interoptik kåret til årets butikk under interngallaen til Jessheim storsenter.

LES: Da Jessheim-handelen fikk gangsyn

“Prisen til årets butikk går til en engasjert gjeng som yter personlig service og som innehar høy fagkunnskap. Dette er en butikk som har hatt en positiv omsetningsøkning og bidrar til et høyt aktivitetsninvå i senteret. Butikken har lang fartstid hos oss og kan være stolte av en flott gjennomført 50-årsmarkering”, het det i juryens begrunnelse.

Heder og ære

Andre som fikk heder og ære av juryen var:

 • Dominos som ble årets nykommer – internasjonal aktør som har tilpasset seg lokale forhold og som er blitt populær på kort tid.
 • Christiania Glassmagasin fikk serviceprisen – gjennomgående blide og serviceinnstilte medarbeidere. Her føler kundene seg alltid sett og ivaretatt og gir tilbakemelding om gode handleopplevelser. Alle ansatte bidrar på lik linje til god stemning som lett smitter over på alle rundt.
 • Bjørklund fikk markedsprisen – initiativrik til deltagelse med aktiviteter som gir gode kundeopplevelser i senteret. Nye og flotte lokaler har gjort at butikken er blitt en markedsplass i seg selv.
 • Normal ble kåret til årets fremadstormende – butikken var en av kjedens første etableringer i Norge og har tatt markedet med storm. Konseptet treffer kunder i alle aldre med sitt vareutvalg
 • Runa Helene Fredsvik fra Rituals ble årets navn – blid, engasjert og dyktig. Vedkommende er kjent for å yte god service. Personen bidrar til å spille andre gode med sin positive væremåte. Hennes entusiasme smitter over på kunder, ansatte og alle rundt henne.

– Gode opplevelser

Utdelinger og kåringer som dette er god indremedisin for bransjen, på samme måte som idrettspriser, spellemannpriser og humorpriser deles ut en gang i året.

Jessheimpuls snakket med senterleder Line Gustavsen da tallene for fjoråret var klare for handelsbransjen. Da spurte vi blant annet om hva hun mener er viktig for bransjen.

– Jeg tror det hele veien handler om gode opplevelser når folk er ute. Da tenker jeg på handleopplevelse der man blir møtt med kompetanse, men også store og små arrangementer gjennom året, sa Gustavsen.

LES HELE SAKEN HER: Jubilant med rekordtall

Fakta topp 10

Thon Eiendom er Norges største kjøpesenteraktør med 88 sentre fra Svalbard i nord til Mandal i sør, samt 11 sentre i Sverige. Dette er Topp 10 på deres liste:

 1. Sandvika storsenter: 3.305 milliarder kroner (økning med 1 prosent fra 2017)
 2. Strømmen storsenter: 3,177 milliarder kroner (nedgang med 0,5 prosent fra 2017)
 3. Lagunen storsenter: 2,872 milliarder kroner (økning med 1,7 prosent fra 2017)
 4. Amfi Moa: 2,840 milliarder kroner (nedgang med 0,6 prosent fra 2017)
 5. Sørlandssenteret: 2.507 milliarder kroner (nedgang med 1,5 prosent fra 2017)
 6. Storo storsenter: 2.330 milliarder kroner (økning med 5,6 prosent fra 2017)
 7. Kvadrat: 2.308 milliarder kroner (nedgang med 0,7 prosent fra 2017)
 8. Sartor storsenter: 2.163 milliarder kroner (økning på 3,8 prosent fra 2017)
 9. Ski storsenter: 2.036 milliarder kroner (økning med 2,2 prosent fra 2017)
 10. Jessheim storsenter: 1.941 milliarder kroner (økning med 7 prosent fra 2017)

 

Runa Helene Fredsvik ble årets navn under Yess Awards. Butikken Normal ble årets fremadstormende, for å si det med norsk. En normal kveld på fest for gjengen som ble årets fremadstormende butikk. 50-årsjubilanten Interoptik ble årets butikk. Det skapte stemning. Årets nykommer ble Dominos. Det blir man blid av. Årets service-pris gikk til gjengen på Christiana Glassmagasin. God service gir full fest.