Sesongstart på konsertfronten

Kulturbanken Kreti & Pleti huset 100 store og små arrangementer i 2018. Til helgen åpner Paal Flaata ny sesong for byens eneste klubbscene. 

Aileen Olsen Røseth er “husfruen” i Kulturbanken, og hun har gjennom hele januar nærmest gått og trippet rastløst rundt i konsertstedet. Hun trives best når det er liv på scenen og publikum i salen. Nå er ventetiden over, og fredag kveld er det sesongåpning. Da står ingen ringere enn Paal Flaata – stemmen i legendariske Midnight Choir – på scenen og holder solokonsert. Flaata har gitt ut åtte soloalbum.

Sagt om Flaata:

“Paal Flaata er kjent for sin usedvanlig vakre stemme og storslagne vokalprestasjoner. I 10 år frontet Paal Flaata bandet Midnight Choir, og i kraft av sin stemmeprakt satte han gruppa på det europeiske kartet. I disse årene rakk Midnight Choir å gi ut fem plater + to samlealbum. Spellemannspris fikk de for “Amsterdam Stranded” 1998.”

Billetter til alle konsertene i regi av Kulturbanken er lagt ut på ticketco.no: Billetter

– Perfekt start

– Ingen dårlig start på året?

– En perfekt start, sier Olsen Røseth, som kan berette at det hele tiden bookes band som gjerne vil komme til Jessheim og spille på klubben som har som ambisjon å være en scene for de kjente artistene, de lokale artistene og for dem som har noe annet enn musikk på agendaen. Det har de siste årene vært gjennomført forskjellige arrangementer, og ikke minst bokbad og ettermiddagskonserter på lørdager har vist seg å være populære.

Konserter blir lagt ut fortløpende på Facebook-siden til Kulturbanken, men noen foreløpige høydepunkter er MF-35, Egil Eldøen, Anton Ruud i terapi (solo), Hilde Louise Asbjørnsen og Bjølsen Valsemølle.

– Og så blir det egen “klubbfestival” i Kulturbanken under Jessheimdagene. Der er foreløpig Sol Heilo bekreftet, sier Olsen Røseth.

Kulturhuset bugner

Kulturhushøvding John Jørgen Støa og hans gjeng har hatt for liten plass i mange år, men det stopper ikke Støa fra å fylle huset sitt med kulturelle godbiter fra gulv til tak også i 2019. Et lite knippe fra hans godtepose er Unni Wilhelmsen og Steinar Raknes, Bjørn Berge med band, legendariske Steve Gadd sammen med to danske jazzmusikere, Narum, Daniel Kvammen, Jonas Fjeld, Michael Krohn og Trond Granlund. Og dette er bare noen av konsertene utover i 2019.

LES: Kulturhusprogrammet 

Støa sa til Jessheimpuls for noen uker siden at klubbscenen Kulturbanken er et godt tilskudd til det han driver med. Kulturbanken fanger opp en del av det kulturhuset må si nei til eller ikke får plottet inn i sitt program.

Kulturuke

I tillegg til jevn flyt av konserter og forestillinger de to nevnte steder, så er jo mars måneden der det lokale kulturlivet løfter i flokk og samler alle arrangementer under paraplyen “Lokal kulturuke”.

Og gjennom 2019 vil noen nyvinninger se dagens lys i regi av kultursektoren i kommunen, blant annet Musikkens dag, kulturnatt og andre kulturelle grep.

Les mer om kulturgrep i 2019 ved å trykke i saken under:

Tar grep for å bruke kulturbyen