Nytt kurs for populær skiskole

Plassene til skiskolen for de minste ble fylt opp på null komma null. I februar er det ny sjanse for dem som vil. 

– Vi har 24 barn på skiskole i dag, men i februar er det 12-13 ledige plasser, sier Kristian Ryen i Ullensaker skiklubb.

Plassene til januarskolen ble revet bort, men 6. februar kan altså alle fra 6 år og oppover melde seg på for fire nye kvelder (6. februar, 13. februar, 27. februar og 6. mars).

– Positiv utvikling sett med rekrutteringsøyne?

– Vi har hatt en veldig positiv utvikling i antall medlemmer i den yngste treningsgruppe vår (8-10 år), hvor det nå er rundt 20 barn med. Dette kommer i tillegg til skiskolen, og vi håper selvsagt at mange av dem som er med der blir med på vanlige skitreninger etter at skiskolen er ferdig.

Stor interesse

– Interessen er i hvert fall stor, og halvparten av plassene tilkurset i februar er allerede fylt opp, selv om det er to uker til vi begynner.

– Langrenn til folket?

– Skiskolen er et tilbud for alle, og vi fokuserer på å lære barna helt grunnleggende ferdigheter, helt fra hvordan man tar ski og staver på og av, sier Ryen.

– Vi øver på å gå både bortover, oppover og nedover, med og uten staver, og alt skjer med stort innslag av lek og moro. Mens barna holder på, bys foreldrene på en kaffekopp, og informasjon om klubben i varmestua. Et lite smørekurs har vi også gjennomført for dem som ønsket det.

Voksenkurs?

Påmelding skjer til langrenn.usk@gmail.com, og i den mailen må barnets navn og fødselsdato stå, i tillegg til fullt navn, adresse og telefonnummer til en foresatt. Kurspris er 600 kroner.

Det er i tillegg til skiskole for barn et ønske blant flere voksne om kurs for dem som ønsker å forbedre teknikken noe. Dette er oppe til vurdering i skiklubben.

Skikk og bruk

Helt på tampen bringer vi en henstilling til fotfolket om å ta hensyn til skiløyper og – ikke minst – dem som kjører spor opp spor i nærmiljøet. Løypekjører Ole H. Skolt har sendt oss dette bildet, og hans beskjed ut til folket er at mange er hensynsfulle og går på siden av skisporene, men det ser ut til at noen helt bevisst går i de oppkjørte sporene.

Så kan vi jo lure på hvorfor…