Sendte inn sang og glemte hele MGP

Påtrykket fra en venn Ingrid Berg Mehus (31) møtte på Rema 1000 på Gystadmarka en helt vanlig ettermiddag, er medvirkende årsak til at hun 2. mars er med i den norske MGP-finalen i Oslo spektrum.

– Det er litt rart det der, sier Ingrid til Jessheimpuls etter å ha lagt bak seg en kaotisk uke med fotografering, intervjuer og fredagens seanse der de artistene i den norske finalen ble kunngjort foran et stort oppbud presse.

– Jeg var rimelig pumpet og ør i hodet fredag kveld, men samtidig er det veldig morsomt å bli plukket ut som finalist.

Sendte inn sang

– Ble du spurt om å være med?

– Nei, jeg sendte inn en egen sang vi nettopp hadde spilt inn og var ferdige med, og den siste dytten fikk jeg av vennen vi møtte på butikken. Han spurte om jeg ikke skulle sende inn en sang til MGP. Vi tenkte “søren heller”, sier Ingrid. Sangen har hun skrevet sammen med ektemannen Bjørnar Hopland og deres kamerat Anthony Modebe.

Hva skjedde så?

– Jeg regnet ikke med å høre noe som helst fra MGP-folkene jeg, men en kveld fikk jeg en SMS der det sto at det hadde vært såkalt “blindlytting” – altså at en jury hørte på alle innsendte bidrag uten å vite noe om hvem som hadde laget den eller hvem som framførte den. Og de syntes sangen var interessant, og jeg ble spurt om å møte på en mini-audition på Øvingshotellet i Oslo. Og nå er jeg med i den norske finalen. Det er litt sprøtt å tenke på.

Juryen hørte gjennom intet mindre enn 1.000 innsendte bidrag. Da 10 sanger sto igjen, så var Ingrid Berg Mehus sin sang “Feel” blant dem.

Og blant anmelderne som så langt har kastet terning, så kommer Ingrid godt ut av det. Det er jo folket og ikke anmelderne som avgjør 2. mars.

Ikke skreddersydd

– For dette var ikke en sang dere forsøkte å skreddersy til et MGP-prosjekt?

– Nei, det er akkurat det vi ikke har gjort. Dette er en sang vi har laget på helt vanlig måte, for å si det sånn. Jeg fikk ideen en lørdag eller søndag morgen, sier Ingrid.

Trykkoker

– Er du klar for trykket som venter?

– Jeg tror det. Jeg visste jo at det er mange som er engasjert i Melodi Grand Prix – at det er klubber og foreninger og så videre. Men det er veldig mange som er veldig interessert, og jeg forstår at det er mulig å bli oppslukt av atmosfæren. Jeg håper jeg klarer å fokusere på musikken og framføringen av den under finalen, selv om det trolig blir litt trykk.

De fleste intervjuer i kjølvannet av fredagens lansering av finalistene har dreid seg om Alexander Rybak og det faktum at Mehus var inspirasjon til sangen “Fairytale”. Dette var Ingrid forberedt på, og hun bruker ikke mange kalorier på den linken. Mye vann – og mange sanger – har rent under brua siden den gang, og Rybak må sies å være blant det minst interessante Ingrid har å snakke om i 2019.

Student

– Hva har du bedrevet tiden med de siste årene?

– Jeg spilte mye på eventer og nattklubber en periode, og det var fint å gjøre det. Men etter hvert følte jeg at det kanskje ble litt ensformig å gjøre veldig mye likt fra gang til gang. Så jeg la bort fiolinen og begynte å studere til akupunktør, og nå studerer jeg musikkvitenskap.

– Jeg har lyst til å holde på med musikk igjen, så jeg tar timer og øver regelmessig for “å få skikk på saker og ting igjen”, som hun uttrykker det.

God opptreden

– Hva slags forvetninger har du til finalen i Oslo spektrum 2. mars?

– Jeg håper jeg får til en god opptreden som yter sangen rettferdighet.

– Det må føles godt å bli plukket ut med din egen sang?

– Ja, det føles veldig fint. Det er en anerkjennelse i seg selv.

Fakta Ingrid Berg Mehus

  • Fikk sin første fiolin da hun var syv år, og begynte å spille i Nannestad spellemannslag.
  • Gikk på musikklinja på Lillestrøm Videregående skole, og har senere studert blant annet klassiske studier på Barratt Due og musikkvitenskap ved UiO.
  • Som den første i Norge jobbet Ingrid i flere år som nattklubb-fiolinist. Hun spilte over hele Norge i utlandet, og varmet blant annet opp for David Guetta i Oslo Spektrum i 2010.
  • Etter en pause fra klubbscenen har Ingrid gått tilbake til sine musikalske røtter, og ga i 2018 ut en EP med improvisert musikk sammen med Thomas Enger, også han fra Jessheim.