Fra Stortinget til Kulturbanken

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen (H) stiller når NHO Viken inviterer til politisk pub i Kulturbanken Kreti & Pleti i morgen, onsdag. Kom du også, oppfordrer hun. 

Næringslivspraten er flyttet fra Hydranten til Kulturbanen fordi det er ventet en del folk til seansen. Alt annet er som annonsert, men lokasjonen er flyttet til Kulturbanken, får Jessheimpuls opplyst.

Politisk pub handler om at folk kan treffes i en uformell setting, men at innholdet og rammen er seriøs, og stortingspresidenten tar gjerne turen ut i vanlige settinger når hun kan.

– Jeg er folkevalgt fra Romerike og Akershus, og er så mye som mulig ute fordi jeg mener det er helt avgjørende for å gjøre en så god jobb som mulig, som regionens representant, sier Tone til Jessheimpuls. Helt ukjent er hun ikke med Jessheim – og for alt vi vet publivet? – fordi sønnen hennes spiller for Ull/Kisa i 1. divisjon, hun er bosatt i Eidsvoll og opprinnelig fra Haga i Nes.

FORMELT: Det er mange formelle settinger for en stortingspresident, men på Hydranten blir det uformell næringsprat onsdag ettermiddag.

Stortingspresidenten kommer – nesten – rett fra Danmark der hun blant annet traff dronnning Margrethe i forrige uke. Til Jessheim kommer hun for å fortelle om sterke bedrifters betydning for lokalsamfunnet og hvordan sørge for flere arbeidsplasser i privat sektor.

– Hva kan de på Stortinget lære av dette, altså å ta turen ut blant velgere og andre folk?

– Det er stor aktivitet fra stortingspolitikere, både i egne fylker, men også rundt omkring i landet, for å møte lokalt næringsliv, organisasjoner, skoleelever og alle andre.

TRAVELT: Det er mange travle dager for Tone W. Trøen. Men hun prioriterer å møte folk på hjemmebane når hun har mulighet.

– Hva får du ut av slike “uformelle” formelle treff?

– Jeg lærer alltid veldig mye på slike treff som det i neste uke på Jessheim. Å møte næringslivet på hjemmebane er viktig for å forstå deres utfordringer og muligheter i vår eventyrlige vekstregion.

– Men vi sees kanskje på Jessheim stadion utover i sesongen?

– Det satser vi på.

Arrangementet starter 16.00, og det er uformell setting med gratis snacks og drikke. Erfaringsmessig er slike møter og arrangementer en fin måte å treffe både likesinnede og andre fra en region som koker.

Facebook-link til arrangementet finner du her: MELD DEG PÅ HER

PS! Alle foto: Stortinget