Harmonisk traktorrock fra Nes

MF-35 har tatt bandnavnet sitt fra en traktor, men musikalsk er det Tom Petty, The Band og Neil Young som må sies å være bensinen. Lørdag kommer bandet til Kulturbanken.

Og der er durkdrevne og rutinerte navn som har tatt opp tråden og lagt i vei på en liten turnè etter at bandet har ligget nede noen år.

– MF-35 var ei lekestue for oss i gamle dager. Vi var nesten for husband på mandager  å regne på den gamle bluesklubben Muddy Waters i Oslo, sier trommeslager Henrik Maarud om opprinnelsen til kvartetten.

MF-35 består av den eminente Leif Ottesen, som har spilt med blant andre Henning Kvitnes i en årrekke, og som i dag er sentral i Bjølsen Valsemølle, bassist Per Tobro, som blant annet spiller med Erlend Ropstad, Lars Aas Hansen (Bjølsen Valsemølle) og nevnte Henrik Maarud, som har vært rytmisk motor i mange av bandene til bror Amund.

WILLIN’: Hør MF-35 framføre “Willin'” av Little Feat på Pakkhuset på Årnes nylig.

Muddy Waters

– Mandager på Muddy Waters var kvelden for country og americana, og det var der MF-35 la grunnlaget for det vi gjør i dag, sier Maarud. Det er det musikalske landskapet som bærer i seg harmonier og et drag av 70-tallet som er kjernen i det MF-35 står for og framfører, og Maarud sier det er steike moro å holde konserter etter 10 år i dvale med dette prosjektet.

Men, MF-35?

– Vi er oppkalt etter en traktor av merket Massey Ferguson, sier Maarud.

Daylight

Oppvarmingsband er lokale Daylight. Bandet består av Herman Bålerud Haugen, Benedicte Hjelle Andersen og Julian Dein (med forsterkninger). Daylight spilte en så å si utsolgt konsert på Kaffe Dilla på Kløfta forrige helg, så det er et oppvarmingsband i form som skal få opp stemningen før MF-35 entrer scenen i Kulturbanken lørdag kveld.

– Dette blir stas, sier en spillesugen Henrik Maarud.

Billetter er i salg på ticketco.no