Pangstart for Business Jessheim

I underkant av 100 frammøtte dukket opp da gründer-eventyret Business Jessheim ble lansert tirsdag kveld. 

Ordfører Tom Staahle var i kjempeslag da han ønsket folk og ideene deres velkommen til landets mest sexy kommune, som han ynder om omtale Ullensaker som. Og han fikk dratt i gang entusiasme fra startskuddet smalt i de nye og innbydende lokalene til Business Jessheim, der gründere skal få gode arbeidsvilkår og et miljø å dra veksler på.

– Det handler om å dra nytte av hverandre i et fellesskap, og denne måten å innrette seg på er på frammarsj andre steder i verden, sa næringsrådgiver i kommunen Linda Sjåstad Andreassen.

En av foredragsholderne på åpningskvelden var Ingeborg Haukerud, som har hatt suksess i lås- og nøkkelbransjen gjennom 20 år.

LES: Ingeborg deler gjerne nøkkelen til suksess

Blodomløpet mai artikkel
Friidrett mai artikkel

MYE FOLK: Mange – og gledelig mange unge folk – møtte opp da Business Jessheim AS inviterte til gründerkveld. 

Nå er det oppstart av fellesskapet som står for tur. Inventar og de første leietakerne er trolig på plass neste uke, og offisiell åpning av Business Jessheim blir rundt påske.

– Det er årlig 400 nyetableringer som registrerer seg i Ullensaker, så vi tror behovet for dette fellesskapet er der, sier Sjåstad Andreassen, som håper lokalene vil fylles opp med gründere relativt raskt.

.- Hva kan du si om lokalene?

– Enkle å komme seg til med bil og offentlig kommunikasjon, de er lyse, innbydende og moderne og ligger i Jessheim storsenter. Og det er gründerne selv som skal være med og forme hvordan lokalene blir.

– Innholdet, da?

– I første omgang har vi sagt opp mot 20 plasser i et fellesskap, og vi kommer til å prioritere oppstartsbedrifter og småbedrifter. Og ambisjonen er å få en mentorordning på fote også.

Fakta

  • Business Jessheim AS er et fellesskap for nyskaping på Øvre Romerike som drives av Ullensaker kommune.
  • Fellesskapet er spesielt innrettet for å bistå gründere og småbedrifter med framdrift og lønnsomhet
  • Teamet som er tilgjengelig har bred kompetanse innen entreprenørskap, og vil kunne spare gründere for både tid og penger
  • Rimelig kontorleie med alt gründere trenger i kreative uformelle omgivelser
  • Kurs, aktiviteter og møteplasser. Her møter du flere kunder og samarbeidspartnere
  • Veiledere, mentorer og nettverk. Kunnskap og kontakter er nøkkelen til en vellykket etablering
  • Interesserte bes ta kontakt med Business Jessheim AS – gjerne via kommunen