Russen med krafttak mot kreft

Jessheim-russen har som mål å samle inn 100.000 til krafttak mot kreft 15. mars. For medelev Marcus Dokken-Hansen er temaet tettere på enn han liker å tenke på.

Unge Dokken-Hansen går i 2. klasse på Jessheim videregående skole, og fra rullestolen forteller han om funn av to ryggmargssvulster, den andre som ble funnet var ondartet.

– Jeg er lam fra livet og ned, og jeg får medisin det ikke er forsket så mye på foreløpig, sier tøffingen fra stolen. Han skal selv rulle med innsamlingsbøsse fredag 15. mars hvis han får litt praktisk hjelp av kompiser.

– Men det pleier å gå bra. Venner og familie stiller alltid opp, smiler han.

– Du er rimelig tøff i huet?

Blodomløpet mai artikkel
Friidrett mai artikkel

– Jeg har vel ikke noe annet valg, men tablettene jeg går på nå ser ut til å fungere bra så langt, og jeg går til MR hver tredje måned.

– Det er forsket veldig lite på min krefttype. Foreldrene mine leste seg opp selv da medisinene jeg først fikk ikke hjalp noe særlig. Så jeg er er glad for at pengene til Krafttak mot kreft går til forskning på krefttyper som få overlever, sier Marcus.

– Hvordan blir innsamlingsaksjonen rent praktisk?

– Vi i aksjonsgruppa oppfordrer all russ på Jessheim videregående skole – men også første- og andreklassinger – til å melde seg som bøssebærere denne dagen. Vi har fått en del påmeldte, men vi skal ta en runde i alle klasser i forkant for å oppfordre enda fler til å bidra de timene aksjonen pågår, sier leder for aksjonsgruppa Amalie Heggedal Kjos.

– Vi kommer til å banke på dører og være synlige ute blant folk i Jessheim-området mellom 17.00 og 19.00 fredag 15. mars, og jeg håper inderlig at folk vil støtte aksjonen. Målsettingen er å få inn 100.000 kroner, men da trenger vi drahjelp fra medelever og folk som vil gi.

– Hvordan sikre seg at man gir til ekte bøssebærere?

– Alle bøssebærerne skal ha bevis hengende synlig rundt halsen. Hvis noen er usikre på om bøssebæreren er ekte, så er det bare å be om å få se beviset vedkommende skal ha på seg, sier Amalie.

Da er oppfordringen gitt fra en entusiastisk russegjeng fra Jessheim videregående skole: gi så det monner, for Krafttak mot kreft er avhengige av pengene som kommer inn gjennom innsamlinger som dette for å kunne forske videre på kreft.

På bildet ser vi Victor Rosenlind, Marcus Dokken-Hansen, Amalie Heggedal Kjos og Emma Vegel.

Fakta