Nedstrippet jazz og spennende utstilling

Lørdag blir et kulturelt fruktfat: Hilde Louise Asbjørnsen tar med seg sitt nye konsept til Kulturbanken, og kunstforeningen inviterer til spennende trippel-utstilling.

Med et kommende album ferdig innspilt, så kan det jo være at publikum i Kulturbanken får en smak av nytt materiale fra jazzsangerinnen Hilde Louise Asbjørnsen når hun og pianisten inntar Kulturbanken. Det blir nedstrippede versjoner av Hilde Louise og andre sine sanger, både på norsk og engelsk – og fra jazz- og kabaretverdenen hun befinner seg i rent sjangermessig.

Øverste jazzhylle

Hilde Louise Asbjørnsens har gitt ut to album i sjangeren jazz, og hennes forrige album mottok en sekserterning i VG, og til Jessheim kommer hun med en uke gammel singel i kofferten. Nytt album kommer i begynnelsen av mai, men publikum kan forvente noen smakebiter – forhåpentlig.

For det er en merittert artist som kommer til hovedstaden på Øvre Romerike. Asbjørnsen har erfaring fra både musikkscenen og som skuespiller, og sammen med makker Anders Aarum har hun turnert med forestillingen “The Lulu Show”, der Aarum var arrangør og musikalsk leder. For den forestillingen høstet Asbjørnsen inn Komiprisen som «beste kvinnelige scenekomiker».

Men nå er det altså nedstrippet jazzlandskap som utforskes på scenen, og til Jessheim kommer Hilde Louise Asbjørnsen rett fra Risør. Turneen har pågått en stund, og det er en ettertraktet artist som kommer tilbake til Jessheim i nedstrippet format lørdag 23. mars.

Billetter HER.

JS natt juni artikkel

SMAKEBIT: Hilde Louise Asbjørnsen på norsk i denne videoen. En smak av hennes landskap for den som er sulten på jazz.

Tre utstillere

Ullensaker kunstforening inviterer til temautstilling 14.00 på lørdag. Da foretar Anniken Huitfeldt den offisielle åpningen av “Synlige tanker – svar jeg ikke viste jeg søkte”.

Inger Marie Søyland, Tone Afdal og Elisabeth Juell har samarbeidet om prosjekter og aktuelle temaer i seks år. På Jessheim ønsker kunstnerne å framheve den skapende kraften som ligger i det å ta en kunstnerisk beslutning – å hente fram et bilde som er nytt for deg selv og verden.

Det å velge en farge, en form, en komposisjon, en linje og la verktøy og hånd gi liv til den hvite flaten, er kjernen i den kunstneriske prosessen.

Alle maleriene som vises på utstillingen er utviklet det siste året. Kunstnerne undersøker og fasineres av endringer i fargelag over tid, og hvordan disse øker fortellingens kraft.

Bleking, falming, retusjering, krakelering og avskalling bidrar til uttrykket. Formspråk og fargelag videreutvikles i en krevende jakt etter kvalitet og mening. Her speiles kraften i de ulike prosessene og søker å avdekke den kampen som viser mer enn et resultat/et motiv.