Inviterer til rulleskifest i sentrum

Rulleskishow med landslagsløpere og VM-medaljører på startstreken er på gang i Jessheim sentrum i juni.

Verdensmestere fra vinterens Seefeld-VM Sjur Røthe (30 km biathlon) og Hans Christer Holund (gull på 5-mila) kommer til Jessheim 8. juni for å by opp til rulleski-show i det som kan bli en tv-sendt affære i Jessheim sentrum lørdag 8. juni.

I tillegg er det bekreftet at landslagsløper Maiken Caspersen Falla fra Gjerdrum, Lotta og Tiril Udnes Weng fra Årnes  og Jessheim-bosatte Amalie Håkonsen Os kommer til Jessheim for å sette fart og farge på arrangementet.

Åge Skinstad har meldt seg som speaker til arrangementet, og Swix kommer til å være til stede denne dagen.

Sentrumsgatene

– Folk trenger ikke reise bort i pinsen, for det blir skifest i sentrum, initiativtaker Jan Gisle Berger til Jessheimpuls.

JS natt juni artikkel

Med seg på befaring i sentrumsgatene har Berger prosjektleder Christian Aas og utelivsaktør Christian Taalesen. Trioen har allerede 150.000 av de 200.000 sponsorkronene på plass, og de røper at det jobbes flere profilerte navn på både dame- og herresiden.

– Men vi kan ikke gå ut med navn før vi har dem bekreftet, sier Berger.

Veivesenet

LØYPA: Slik er traseen tenkt. 2,8 kilometer i sentrum. 

– Det meste er ellers på plass?

– Vi jobber med de siste tillatelsene fra veivesenet med tanke på traseen, og det blir start og målgang på rådhusplassen. Runden vi tenker oss er 2,8 kilometer lang. Damene går fire runder og herrene går åtter runder, sier Christian Aas, prosjektleder for showet de tre herrer har en ambisjon om at skal bli et årlig arrangement.

  • Start på rådhusplassen
  • Opp Furusethgata
  • Til høyre i rundkjøringen og ned til gamle lyskrysset
  • Bortover Ringveien og forbi Jessheim videregående skole
  • Opp Gardermoveien
  • Bort Trondheimsveien og opp Veiberggata
  • Til høyre i Storgata og bort til rundkjøringen ved jernbanebrua
  • Ned forbi Jessheim stasjon og inn på rådhusplassen igjen

– Ullensaker skiklubb er med og arrangerer selve løpet, og på sponsorsiden har vi så langt fått med oss Aurskog Sparebank, Grefsen Eiendom og Møller Bil. I tillegg er Jessheim storsenter med og bistår, sier Taalesen.

– Vi jobber også med flere sponsorer, sier Berger, som sier at arrangementet er tuftet på Blinkfestivalen i Sandnes. Blinkfestivalen er fire dager med skiskyting.

Håper på 10.000

– Vi har tro på mellom 5.000 og 10.000 publikummere under arrangementet her på Jessheim.

– Kun inviterte og etablerte navn på plakaten?

– Ullensaker skiklubb er i ferd med å sende ut invitasjon til andre klubber. Tanken er å inspirere til rekruttering, og vi legger opp til renn for 15- og 16-åringer samt juniorløpere. Men på seniornivå blir det kun inviterte navn på startstreken, sier Berger.

– Du nevnte årets arrangement som et prøveprosjekt?

– Ja, ambisjonen er at dette blir en årlig seanse. Arrangementet er meldt inn til Norges skiforbund, og vi håper å kunne bake dette inn som det første rulleskirennet i sommersesongen.

– Andre navn på blokka, sa du

– Vi jobber med flere etablerte og kjente navn. Men det er for tidlig å kunne gå ut med det nå. Det må vi heller komme tilbake til, sier Berger, som ber folk holde av lørdag 8. juni.