Mai Røsten og gjengen på Herredshuset varsler om økt kapasitet og ønsker seg flere bookinger.

Herredshuset har mer kapasitet

Yezzfest artikkel

Ved Herredshuset ønsker de våren og sommeren velkommen med å si at de har kapasitet til å håndtere sesongens konfirmasjoner, bryllup og andre tilstelninger private og bedrifter måtte ønske seg.

Mai Røsten og de andre driverne hos Mortens Kro har bodd seg til i Herredshuset de siste to årene. Og jo bedre kjent de blir med huset og rommenes kapasitet, jo større blir kapasiteten.

– Det står bra til hos oss, men vi er “grådige” og ønsker oss mer trafikk og flere bookinger, ikke minst fordi vi nå utnytter rommenes kapasitet i mye større grad, sier Røsten til Jessheimpuls ved inngangen til påsken – hvor det for øvrig tilbys buffet hver dag fra skjærtorsdag til og med første påskedag.

Påskebuffet

– Bestill gjerne bord til påskebuffeten. Det er fortsatt ledig kapasitet i påsken, er beskjeden fra husfrue Røsten.

– Dere hadde et godt første driftsår 2017-omsetning på 3,3 millioner kroner mot budsjetterte 4 millioner kroner). Hvordan er ståa nå?

– Tallene for fjoråret er ikke klare, men det går som sagt bra. Vi har nå blant annet tre årlige ball og en del møte- og konferansevirksomhet og andre tilstelninger på huset.

– Med fem mulige rom å booke, så vil det si at vi har ledig kapasitet i tre rom hvis vi har to arrangementer. Og sett i det lyset så ønsker vi at flere benytter seg av Herredshuset og det vi har å tilby.

Flere kunder

– Hvordan kan dere hente flere kunder?

– Vi har blant annet erfart at det fortsatt er folk som ikke vet om oss som selskapslokale, og det betyr at vi fortsatt har en jobb å gjøre med synliggjøre Herredshuset og det vi har å tilby. Det er mange som flytter til Ullensaker og Romerike, og det minst like mange ullsokninger som ikke har det forholdet innfødte ullsokninger har det huset i form av danseskole eller ball.

– Ja?

– Mange vet om det store røde huset, men de vet ikke hva huset inneholder. Der har vi en kontinuerlig jobb å gjøre.

– Hva kan dere tilby, hvis vi da begynner formidlingen her i Jessheimpuls?

– Dåps- eller navnefest, bryllup, bursdagsselskaper, møter og konferanser, minnestunder. Egentlig alt av store og små arrangementer. Dessuten har vi stor kapasitet på cateringbiten – også på kort varsel – ettersom maten vår kommer fra Mortens Kro.

Dagtid

Vi er til for befolkningen, og vi jobber hele tiden med å vise hva vi har å by på, sier Mai Røsten.

– Er det sånn at dere trenger mer å gjøre for å løfte driften?

– Økonomien er solid, men jeg skal ikke legge skjul på at vi imøteser mer å gjøre, for vi har som sagt stor kapasitet hos oss. Jeg har også en liten følelse av at folk ikke tror vi er konkurransedyktige på pris, for mange blir overrasket når de kontakter oss om datoer og pris.

– Og så ønsker vi oss mer trafikk på dagtid; vi tar i mot bestillinger på lunsj til grupper, og vi er dyktige på tilrettelegging av møter og kurs på dagtid – da tenker jeg også møter som kombineres med både lunsj og middag.

Konserter

– Hvordan har konsertene fungert?

– Der ser vi at sen høst og vinter fungerer desidert best, altså at folk kombinerer middag og konsert. Vi selger mest av den kombinasjonen i “mørketiden”.

– Hva er viktigst i tiden som kommer?

– Vi har fire bordsettinger på 17. mai, men vi er veldig interessert i å være et alternativ til dem som skal ha dåp, bryllup, catering eller annet i tiden som kommer. Vi er klare til å betjene kunder vi!

LES: Magisk første år for Herredshuset

Fakta Herredshuset Jessheim

  • Herredshuset er for mange Jessheims signalbygg
  • Arkitekten som tegnet huset var landskjente Holger Sinding-Larsen
  • Herredshuset ble innviet i 1901.
  • Ved åpningen fungerte huset både som lokale for kommunen, som festsal og som lokaler for banken
  • Det gikk ikke lenge før det kom ønske om utbedringer og ombygging
  • Sinding-Larsen ble igjen kontaktet, og i 1923 startet arbeidet med å reparere og ombygging
  • Huset ble utvidet med et tilbygg i den søndre delen
  • Det mest omfattende var at svalgangene i fronten ble lukket inn
  • Det ble også laget et nytt inngangsparti
  • I 1951 ble utedoene erstattet med toaletter i den nyutgravede kjelleren
  • Herredshuset fungerte som kommunelokale frem til 1967
  • I 1998 var det klart for alle at Herredshuset måtte settes i stand
  • Kommunen ledet an i arbeidet, som etter hvert engasjerte både frivillige og næringslivet i kommunen
  • I 2003 kunne Herredshuset gjenåpnes i sin opprinnelige stand
  • I dag er huset selskapslokaler, og drivere er Mortens Kro

LES: Et fluepapir for stjernearkitekter