Alle odds mot seg, men det bryr Ull/Kisa-damene seg katta om.

Damene går for det “umulige”

Ta en kikk på denne gjengen. De har Ull/Kisa Fotballs kanskje råeste målsetting å jobbe mot. Dårlige odds er kun bensin til motivasjonsmotoren.

Damelaget til Ull/Kisa rykket opp til 2. divisjon, og oddsene for å rykke rett ned er på over 90 prosent. Hva gjør det med idrettshodene til en gjeng som dette? Jo, det motiverer så til de grader, og hardtarbeindende spillere og støtteapparat fikk en umiddelbar bekreftelse på at det umulige kan være mulig hvis jobben blir gjort på hver eneste trening og hver eneste kamp.

– Vi spilte uavgjort mot Stabæk i årets første seriekamp, og vi merket at de ble frustrerte jo lenger vi maktet å stå i mot presset deres, sier Emma Slinning. Hun var kaptein i fjor, og hun er kaptein for ambisiøse og kamplystne medspillere denne sesongen også.

Motivert gjeng

– Det meste av fakta tilsier at vi ikke skal holde oss i denne divisjonen, men det gir oss bare ytterligere motivasjon til å klare målsettingen vi har satt oss – å spille i 2. divisjon også neste år, sier Slinning.

Ull/Kisa-damene lå lavt og kompakt mot et Stabæk som stanget og stanget mot en lojal mur av gult og grønt, og trener Jan Åge Leonsen Sandviken er ærlig på at det ene poenget de tok med seg hjem fra Nadderud er bonuspoeng for laget hans.

Blodomløpet mai artikkel
Friidrett mai artikkel

– Helt klart et bonuspoeng. Vi har blinket oss ut tre lag som vi er nødt til å ta poeng fra – helst slå – hvis vi skal beholde plassen.

– Og det er?

– Ottestad, Drøbak/Frogn og Fart 2.

SOM SKJÆRA PÅ TUNET: Vi vet hva som skal til for å holde oss i 2. divisjon, og vi vet at det er veldig vanskelig å klare målsettingen, sier trener Jan Åge, rolig og balansert og positiv under capsen.

Hjemmekamp lørdag

– Dere møter Raufoss til helgen?

– Vi spilte bra mot dem da vi møtte dem i treningskamp i vinter, og Raufoss har sagt at de er en medaljekandidat i år. Dette blir en god test for oss, men vi kommer til å gi alt vi har på lørdag, sier Leonsen Sandviken.

– Hva slags fotball spiller dere?

– Vi spiller kompakt og ligger og venter på overganger. Når rammeverket vårt sitter, så er vi leie å spille mot. Det viste vi mot Stabæk, men vi er nødt til å ha ballen mer enn vi hadde mot dem. For hvis vi bare ligger og forsvarer oss, så kommer motstanderen til å score på oss.

Lojalitet

– Hva er det som gjør dette laget til et godt lag?

– Det er mye spilleforståelse blant dem, det er en utpreget vinnervilje i hele troppen, alle ønsker å få til den planen vi har lagt med tanke på spillestil og det er en reflektert gjeng med forståelse for fotball.

– Hva er det som gjør at du vil lykkes med din plan?

– Jeg har vært i denne situasjonen med lag tidligere; ambisjonen har vært å beholde plassen og kapre nok poeng til det. Så dette er noe jeg kjenner til, og jeg tror vi som gruppe kan lykkes med planen vår hvis vi er lojale mot den.

Kom på kamp

– Hva er største forskjellen fra i fjor?

– I fjor lå laget i toppen. I år blir det mye tøffere. Men det er vi klar over.

Ull/Kisas damelag spiller hjemme mot Raufoss lørdag 17.30. Og både spillere og støtteapparat håper så mange som mulig tar turen.

– Det var 130 på tribunen da vi møtte Stabæk sist. La oss håpe på flere enn det hjemme på lørdag, sier en offensivt ladet trener.