Featured Video Play Icon

Innspurt for Jesus Christ Superstar

Musiker Erland Helbø er spent før premieren på konsertversjonen av Jesus Christ Superstar. Han og kona har lenge ønsket å sette opp en stor produksjon hjemme på Jessheim.

Premieren var et par dager unna da Jessheimpuls fikk satt musiker Helbø ned i et sete i Kong Rakne. Rundt ham var det hektisk rigging av scenen, og musikere, kor og solister var på vei til Jessheim for første øving der alle involverte er samlet.

Syr sammen

– Det er alltid et spennende øyeblikk når alt skal sys sammen; så langt har alle øvd på hver sin kant, og den første øvingen bruker vi til å luke vekk ugress og annet som fusker og halter. For det er alltid ett eller annet å gripe tak i, sier den erfarne musikeren med fartstid i store produksjoner på store scener rundt om i landet – Oslo Nye Teater, Folketeateret og andre større scener og kulturhus.

– Jeg lever av dette og har vært med på mange store og små produksjoner og oppsettinger, sier gitaristen som har bodd på Jessheim siden 2004.

– Ingelin og jeg har lenge snakket om å sette opp en større produksjon her på Jessheim, og nå gjør vi det.

Blodomløpet mai artikkel
Friidrett mai artikkel

Større enn antatt

SOLISTENE: Det var en spent gjeng solister som møtte til første øving for en stund tilbake. Men ifølge musikalsk ansvarlig Helbø er de forberedt til helgens konserter i Kong Rakne.

Solistene er Samuel Brandt, Sølve Oftebro, Silje Hagrim Dahl, Thomas Stokke, Morten Bergheim, Erik Bauck Bårdstu, Mattis Johannessen, Magnus Oen Torsvik og Eirik Jahren Røine.

– Og stor er den blitt?

– Ja, dette ble større enn antatt; utgangspunktet vårt var i all hovedsak å jobbe med lokale aktører og artister. Men da vi hadde audition kom det mange med profesjonell erfaring, så alle solistrollene er besatt av profesjonelle, sier Helbø.

– Vi så for oss at det skulle være mer lokalt tilsnitt enn det har blitt. Men vi har klart å løfte dette opp på et nivå som er veldig bra. Jeg ser virkelig fram til premieren på fredag, sier Helbø.

BANDET: Erland Helbø, Bendik Eide , Wollert Krohn Hansen, John Børge Askeland og Steinar Mossige er kveldens band.

Tre forestillinger

– Hva er de største utfordringene inn mot premiere?

– Det er jo sånn at tid er penger, så vi har ikke all verden prøvetid her inne i Kong Rakne. Men det skal gå bra det. Alle synes å være godt forberedt på hver sin kant.

– Og jeg føler at vi har klart å bringe gospel inn i denne konsertversjonen, vi føler at vi klarer å løfte forestillingen inn i vår tid – litt som de gjorde med den Broadway-produksjonen der John Legend og Alice Cooper var med, sier Helbø.

– Hva kan du garantere publikum at de opplever?

– Trøkk.