Musikkmiljøet samler seg

Det er flere ting på trappene som gjør at musikkmiljøet i Ullensaker kan samle seg og stå sterkere. Helgens musikkfest på Jessheim og nytt studio på Kløfta er to potensielle motorer.

Bandet Flaming Youth møtes på Huset på Kløfta for å øve inn settet de skal framføre på rådhusplassen under Musikkfest Jessheim kommende lørdag.

– Bandet har eksistert i to år, og vi spiller bare egne sanger, sier Morten Holt, Vetle Johnsson og Eskil Andreassen til Jessheimpuls denne tidlige ettermiddagen på Kløfta.

Studio

STUDIO: Vi har tro på at det nybygde studioet på Huset på Kløfta vil være med på å samle musikkmiljøet i Ullensaker, sier Stian Haslie.

– Hva med det studioet vi står i nå?

– Det er blitt skikkelig bra, og det hadde vært kult å få spille inn sangene våre her, sier unge Holt.

Pott å søke fra?

– Hvordan kan det gå til, Stian Haslie?

– Studioet er oppe og går, og vi har fått en del henvendelser, sier nevnte Haslie, som er en av dem som har bygget studio og som vil fungere som produsent og tekniker. Det samme vil makker Stian “Eilert” Borgen.

– Det praktiske rundt innspilling og kostnader rundt det er ikke helt i mål, men det kan være sånn at det vil ligge en kommunal pott som de lokale unge bandene kan søke om penger fra. Men akkurat hvordan det blir har jeg ikke helt oversikt over, annet enn at vi ønsker at dette blir et sted som lokale band – og andre artister – kan leie seg inn for spille inn. Det er blitt et bra studio, sier Haslie.

– Dette er så vidt jeg vet noe rockeklubben har jobbet med, sier Arnfinn Algarheim i Ullensaker kommune.

– Når det gjelder studio, så kommer vi til å arrangere gratis band- og låtskriververksted for innspilling lørdag 22. Juni og 10. -11. August. Resultatet av workshopen skal også vises på hovedscenen under Jessheimdagene onsdag 14. August, opplyser Arnfinn Algarheim.

Rockeklubben

Ullensaker Rockeklubb er også oppe og går igjen, og noe av målsettingen er at også den skal være en inspirator og bidragsyter for band lokalt.

Men først er det altså Musikkfest Jessheim 2019 – en hel dag med levende musikk på fire scener rundt omkring i Jessheim sentrum.

– Vi spilte i fjor også, men i år er hele opplegget større, sier gjengen i Flaming Youth.

PS! Hvilke band som spiller hvor – og når – finner du ved å trykke HER.