Lokale talenter bak internasjonal filmfestival

I slutten av august får Norge sin første internasjonale filmfestival for sjangerfilm. Lokale aktører står bak nyvinningen.

Filmskaperne Aladdin Alisic og Adam A. Lasurdo står bak produksjonsselskapet 3 Wishes Productions som har base på Kløfta. Bak seg har duoen – sammen med kollegaen Kaylee Sellars – etter hvert en god del internasjonale kortfilm-meritter:

  • Adam Lasurdos kortfilm i sjangeren mørk komedie/horror har dominert mange filmfestivaler, og filmen har vunnet 20 utmerkelser (awards) og vært plukket ut 90 ganger. Filmen er sett av mer enn 3,5 millioner på YouTube
  • Aladdin Alisics kortfilm “Forsaken” har også vunnet mange utmerkelser

Smalt i Norge

 

JD-konserter-artikkel

Felles for begge filmskaperne er at de aldri er blitt plukket ut til noen av de norske filmfestivalene som finnes i kongeriket.

– Det kan godt hende filmene ikke var bra nok for de norske filmfestivalene. Det aksepterer vi fullt ut begge to, sier Adam Lasurdo til Jessheimpuls.

– Men det kan også være at sjangerfilm – som er det vi i all hovedsak lager – ikke har noen egen kategori og derfor er vanskelig å velge for festivalene, sier Alisic.

Det er akkurat dette de to filmskaperne gjør noe med i august. Da invitereres det til tre dager med sjangerfilmfestival på Cinemateket i Oslo. Ravenheart International Film Festival blir en realitet.

Verden vil være med

– Vanskelig å få folk til å sende inn filmer?

Spørsmålet blir møtt med et smil fra unge menn. Det motsatte viser seg å være tilfelle.

– Vi har allerede fått inn 200 filmer som ønsker å vises på denne festivalen, sier Adam.

– Sjangeren får kanskje ikke så mye oppmerksomhet, men sjangerfilm er stort ute i verden, sier Aladdin Alisic.

FESTIVALARRANGØRER: Aladdin Alisic og Adam Lusardo gleder seg til filmfestivalen de arrangerer i Oslo i august. 

“Død snø”

– Det finnes et marked ute i verden.

– Men er Norge et attraktivt sted for dem som er involvert i sjangerfilm. Vet de om oss der ute?

– Norge stiger på filmhimmelen, og “Død snø” er en klassiker ute i verden, sier Adam Lasurdo, som kan røpe at flere av skuespillerne i denne filmen stiller på filmfestivalen i august.

– Dette blir en del av programmet vi er i ferd med å jobbe ut nå, sier film-duoen. Ferdig program slippes i juli, men allerede nå kan folk kjøpe billetter til festivalen – enten film for film, dag for dag eller festivalpass. Sistnevnte koster 500 kroner, og da får du adgang til alle programpostene som lanseres tidlig på sommeren.

Cinemateket

– Cinemateket er stedet?

– Ja, det kunne ikke blitt bedre enn det. Det huset er rett og slett filmens hus i Norge, og vi er veldig glade for at det gikk i orden å arrangere festivalen der.

– Hvorfor gjør dere dette?

– Vi ønsker å samle norske og internasjonale filmskapere ved hjelp av verdensspråket film.

– Og så håper vi festivalen kan bli et sted der filmskapere, filmfans og kreative sjeler kan møtes og dele sin interesse og lidenskap for film.

– Disse filmene – altså sjangerfilmer – får sjelden mulighet til å bli vist på et stort lerret. Vi ønsker å være en festival som gjør dette mulig for smale filmer. 

LES: Vil løfte Ullensaker opp som filmlokasjon

PS! Det VAR for øvrig Aladdin Alisic som har laget åpningsfilmen som blir vist under jubileumsshowet til Ullensaker kulturhus 27. april.

Billetter til filmfestivalen finner du HER