Anniken Holthe (16) er en av mange unge idrettsutøvere som gjør seg bemerket der ute. Foto: skjermdump

Den nye idrettsvinen

Der vi andre trykker “like” på gamle idrettsbilder, så er de unge lokale idrettstalentene ute og henter medaljer og ære både nasjonalt og internasjonalt. Disse har dukket opp på vår radar den siste tiden.

Jessheimpuls har ikke egen sportsredaksjon, men av og til kommer det vår enmannsbataljon for øre at sambygdinger gjør det skarpt der ute i idrettsverdenen.

Og det er selvsagt lite som gleder oss mer enn å registrere at det mellom (ofte overdrevne) avisoppslag om ungdommer som er kretsmestere i dagdriving i sentrum faktisk er unge folk som setter hjemstedet vårt på kartet i form av idrettsprestasjoner det luker svidd av!

Jessheimpuls heier uforbeholdent på standhaftighet, selvdisiplin, tålmodighet og forsakelser i kjølvannet av å nå opp på det nivået flere av disse unge heltene er i ferd med å krabbe seg opp på.

Det koster å oppnå resultater. Blod, svette, tårer og forsakelser i form av å legge seg når favorittlaget i Englad spiller sen kveldskamp, for eksempel.

Vi ber på forhånd om unnskyldning for prestasjoner som ikke er fanget opp på Jessheimpuls sin radar, men vi lover å gjøre et ærlig forsøk på å følge med på gode ting som skjer der ute på sportsfronten – spesielt blant de unge og fremadstormende. Så setter vi vår lit til at de tunge sportsredaksjonene i lokalavisene er seg ansvaret og oppgaven bevisst. Ressursene finnes jo der.

Langrennstalent

NORGESMESTER: Oliver Finstad Nytrøen er fersk sprintmester langrenn. Det skjedde under hovedlandsrennet nylig. Foto: Team Nytrøen

Vi begynner med en fersk prestasjon fra en 15 år ung norgesmester.

Unge Oliver Finstad Nytrøen er fersk mester i sprint i hovedlandsrennet (NM for den aldersgruppen). Unggutten går for Eidsvold Værk Skiklub, men er fostret opp i Ullensaker skiklubb.

Den treningsvillige unggutten har trent seriøst i mange år allerede, og med seieren forrige helg ble slitet kronet med gull.

Boksetalent

STORTALENT: Anniken Holthe har bokset i drøyt to år, men hun sies å inneha et usedvanlig talent for boksing. 16-åringen fra Jessheim er allerede merittert. Foto: privat

Hardtslående resultater har Jessheim også fått gjennom hardhausen Anniken Holthe i Jessheim Bokseklubb, som ble stiftet 1. januar 2014. Den unge damen bokset seg i november i fjor til gull i NM for ungdom, og hun har vunnet gull i den internasjonale turneringen Golden Girl, som er verdens største turnering for dameboksere.

Anniken er også plukket ut – som en av fire norske jenteboksere – til å delta i en utvilingsgruppe i regi av Norges Bokseforbund.

Folk som kjenner til Anniken bedre enn Jessheimpuls gjør, sier at 16-åringen er et talent av de sjeldne. Det skal bli spennende å følge fortsettelsen og utviklingen hennes.

Landslagsspiller

TALENT: Helene Dønnum Veum gjør det godt på fotballbanen, med landslagsspill og gode resultater for Norge. Foto: Sportpix

Et talent er også unge Helene Dønnum Veum, som nylig bidro sterkt til at det norske landslaget (J16) leverte gode resultater i en turnering. Helene er flasket opp i Ull/Kisa, men er nå hentet til LSK Kvinner der hun skal utvikle seg videre.

Helene beskrives slik av fotballforbundet: Helene er en spiller med et stort eierskap til egen utvikling, stor tilstedeværelse og stor treningsiver. I tillegg er hun en leder både på og utenfor banen, som tar stort ansvar for at også de rundt henne skal ha det bra.

Helene er for øvrig barnebarn til Ull/Kisas største klubblegende Arild “Aja” Dønnum.

KLUBBLEGENDE: Arild “Aja” Dønnum er tidenes klubblegende i Ull/Kisa når det kommer til fotball.

Som ei kule

Vi har en tendens til å tro at det kun er fotball som tilbys i Ull/Kisa. Men det er slett ikke tilfelle. Talentene Birgitte Kjuus tok 1. plass i NM innendørs nylig. I sine respektive disipliner tok Erik Udø 3. plass, Hanne Mjøen Maridal tok 4. plass, Fredrik Sandvik 5. plass og Thomas Roth 3. plass. Hanna Hjeltnes – med skade i leggen – tok bronsemedalje i kule.

BRONSE: Hanna Hjeltnes er en av mange unge friidrettsutøvere i Ull/Kisa som leverte god prestasjon under NM innendørs. Hun kastet 14,26 i kule.

– Jeg har lagt om teknikken, og det var veldig motiverende å få det til i konkurranse med ny teknikk, sier Hanna til Jessheimpuls.

Dansetalent

Guro Døssland Strande Guro danser freestyle disco jazz og slow. I Norge er hun rangert som nummer en i Freestyle og nummer to i slow, på det høyeste nivå i den eldste klassen. Som om ikke det var nok, så tok Guro fjerdeplassen i en internasjonal konkurranse i England.

Døssland Strande representerer Ullensaker Gym & Turn dansegruppa Pointe.

HØYT NIVÅ: Guro Døssland Strande (i midten) er en av mange gode utøvere i Ullensaker Gym & Turn dansegruppa Pointe. Foto: skjermdump

Alle idretter

Jessheimpuls vet at det jobbes godt innen håndball, turn, innebandy, ishockey og så godt som alle idrettsgrener i Ullensaker. Innebandyen er i ferd med å ta steget opp i eliten, noe som vil bidra til at vi får vårt første lag på øverste nivå i ballidrett her i Ullensaker. Det spilles kvalifisering her på Jessheim i mars. Det er bare å glede seg.

Vi krysser fingrene for gode resultater i årene som kommer.

God helg.