Stenger flyplassen for reisende utenfor Norden

Det er kommet ytterligere restriksjoner som følge av koronaviruset. Hovedflyplassen på Gardermoen er besluttet stengt for utenlandske reisende fra land utenfor Norden.

Regjeringen og landets øverste helsemyndigheter har kommet med nye restriksjoner for reisende ved Oslo lufthavn.

For å hindre smitte av koronaviruset og oppdage syke så tidlig som mulig, har tiltakene blitt vesentlig strengere ved flyplassen, melder Ullensaker kommune i en pressemelding.

 • Utenlandske reisende fra land utenfor Norden som kommer til Oslo lufthavn, må snu og reise hjem. Eller de kan sitte 14 dager i karantene før de eventuelt slipper inn i landet.
  Dersom den friske reisende ikke kan sendes hjem samme dag, blir de losjert inn på hotell til neste dag.
 • Utenlandske reisende som har sykdomssymptomer blir testet ved LHL-sykehuset og satt i isolasjon i 14 dager.
 • Norske reisende skal reise hjem og være i 14 dagers hjemmekarantene umiddelbart.

Forsvaret bistår

Ullensaker kommune yter helsehjelp til reisende ved Oslo lufthavn, og kommunen har ansvaret for å håndtere de nye reiserestriksjonene.

Oslo lufthavn har ekstremt mye trafikk og mange reisende, og kommunen vil derfor gjennom Forsvaret anmode om bistand for å kunne gjennomføre oppdraget på best mulig måte.

– En representant for Forsvaret kan for eksempel ta imot reisende og stå ved hver gate med relevant informasjon til de reisende, sier ordfører Eyvind Schumacher i Ullensaker kommune.

– Det er veldig viktig at dette kommer på plass. Oslo lufthavn er et internasjonalt knutepunkt og reisende er avhengig av riktig og god informasjon fra helsemyndighetene, sier lufthavndirektør Stine Ramstad Westby.

-Anmodningen omfatter flere tiltak og vi må være forberedt på en utvidelse av oppdraget på litt sikt. Dette haster, sier ordfører Schumacher.

– Drastiske tiltak

Dette er de drastiske tiltakene som innføres, og som er de sterkeste i fredstid:

 • Barnehager, skoler og høyskoler stenges
 • Må finne ordning for barn med særskilt omsorgsbehov
 • Kulturarrangementer, idrettsarrangementer, serveringsbransjen (minus servering av mat).
 • Servering skal ikke være buffet, og på serveringssteder skal det være minst en meter mellom gjestene
 • Treningssenter, frisør, tatovering, piercing, svømmehaller og badeanlegg
 • Detalj- og varehandel vil holde åpent – ingen grunn til hamstring
 • Unngå fritidsreiser, både innenlands og utenlands
 • Kollektivtransport opprettholdes – men må sørge for god plass
 • Hjemmekarantene for reisende utenfor Norden
 • Restriksjoner for besøkende til helseinstitusjoner
 • Gjelder fra klokka 18.00 torsdag 12. mars og fram til 26. mars – i første omgang

Status Ullensaker

Status for antall smittede i Ullensaker er ifølge Ullensaker kommune at “seks personer er bekreftet smittet av koronaviruset. Disse er i hjemmeisolasjon og smitten er lokalisert til smitteområder i utlandet. Det har ikke vært fare for smitte til skole og barnehage fra de smittede.”

Det er tidligere opplyset at alle arrangementer i den lokale kulturuken er avlyst. Det samme gjelder for alle arrangementene i Kulturbanken. Ullensaker kulturhus holder også stengte dører:

“Som følge av Corona-situasjonen har Ullensaker kulturhus i samråd med Ullensaker kommune og kommuneoverlegen besluttet å UTSETTE eller AVLYSE alle kulturhusets forestillinger ut juni. Vi jobber nå med de praktiske konsekvensene av dette og ber om forståelse for at ikke alt er avklart ennå.” heter det i informasjonsskrivet fra kulturhuset.

Jessheim stadion og all aktivitet i Ull/Kisa Fotball stenges. Det betyr altså, ingen fellestreninger og samlinger for noen lag i klubben.

Jordmortjenesten

Jordmortjenesten i Ullensaker reduserer nå tilbudet til sine brukere for å forebygge smitte av koronavirus. All gruppevirksomhet, slik som ernæringskurs, ammekurs og fødselsforberedende kurs blir avlyst.
Vi opprettholder enkeltkonsultasjoner, men ber alle som har luftveissymptomer i henhold til anbefalinger fra folkehelseinstituttet (FHI) å ta kontakt per sms på telefonnummer 948 68 217. Vi ringer dere tilbake slik at vi sammen kan vurdere behov for svangerskapskontroll.

Helsestasjonen

Ullensaker Helsestasjon 0- 5 år reduserer nå tilbudet til sine brukere for å forebygge smitte av koronavirus. All gruppevirksomhet blir avlyst, samt enkelte enkeltkonsultasjoner. Barn som skal vaksineres og sårbare grupper, som nyfødte blir prioritert. Åpen time kan benyttes dersom en har avtalt tid. Ved bekymring eller spørsmål vedrørende sitt barn, ta kontakt med Helsestasjonen på telefon 404 37 322.
Endringene gjelder for to uker av gangen, og blir fortløpende vurdert.
Ullensaker kommune informerer fortløpende om konkrete grep som måtte bli tatt på grunn av viruset HER

Jessheim storsenter

REDUSERTE ÅPNINGSTIDER: Jessheim storsenter har – etter råd fra Olav Thon Gruppen – vedtatt reduserte åpningstider fra og med fredag 13. mars.

Myndighetene har ikke lagt restriksjoner på detalj- og varehandelen, men Olav Thon Gruppen opplyser at det blir reduserte åpningstider for Jessheim storsenter.

Beredskapsgruppen i Olav Thon Gruppen har besluttet å endre åpningstidene for sine kjøpesentre, inkludert Jessheim storsenter:

Nye åpningstider gjelder fra i morgen – fredag 13. mars:

 • Mandag til fredag kl.10.00 – kl.18.00
 • Lørdag fra kl.10.00 -18.00
 • Dagligvarebutikker og apotek vil ha åpent som vanlig.

Men spisesteder og restauranter med egen inngang fra gatenivå vil holde åpent til 21.00. Folk kan hente eller få tilkjørt mat fra de restaurantene som tilbyr dette som vanlig, opplyser senterledelsen ved Jessheim storsenter.

– Hamstring unødvendig

en felles pressemelding fra Coop, NorgesGruppen, REMA 1000, Virke dagligvare og NHO service og handel understreker følgende: Det er nok dagligvarer til alle!

Og videre:

 • Dagligvarekjedene har nok varer både i butikk og på lager.
 • Vi har fortsatt god tilgang på varer fra leverandører.
 • Det er ikke noe som tilsier varemangel i Norge.
 • I tillegg har vi stort fokus på å opprettholde rutiner og vareflyt som vanlig.
 • Vi har tett dialog med myndighetene, og baserer oss på fakta og råd fra folkehelseinstituttet.
 • Hamstring er unødvendig, og kan skape utfordringer.
 • Om alle handler som normalt, er det nok varer til alle.

For mer informasjon:

Folkehelseinstituttets informasjon finner du HER

Link til statusrapporter fra Ullensaker kommune finner du HER

Saken oppdateres.