Sprenger kapasiteten på utkjøring

Meny i Jessheim sentrum har hatt netthandel og utkjøring av varer i tre år. Nå er kapasiteten sprengt og vel så det.

Butikksjef Linda Jansen er glad for at rutinene med utkjøring av varer bestilt på nett er godt innarbeidet gjennom tre år, for nå er tempoet heftig og frekvensen økt betraktelig.

– Vi kjører ut varer fra 08.00 til 20.00 hver dag, og utkjøringen foregår i bolker på to timer, sier Jansen til Jessheimpuls mandag ettermiddag.

– Nedslagsfeltet dere opererer i?

– Grovt anslått så er radiusen vår Årnes i øst, Dal i nord og et stykke sørover i Skedsmo, sier Jansen.

– Utvalget av varer?

– Vi fikk varer søndag, og vi fylte på natt til mandag. Vi har det meste, selv om det tynnes noe i hyllene for mel og pasta til tider. Dopapir har vi ikke gått tom for, sier Jansen.

– Kapasiteten er tøyd nå?

– Den er det. Vi har satt et tak på sju leveringer i hvert vindu vi kjører ut. Det betyr 49 til 50 leveringer hver dag. Så kapasiteten er egentlig sprengt, sier Jansen.

Kreative løsninger

Det heter seg at det er i krisetider de kreative løsningene ser dagens lys, og det vi nå ser at lokalsamfunnet vårt organiserer seg for å stå best mulig rustet i det som kan være en lang periode med “en ny normal hverdag”, som rådmann Rune Hallingstad uttrykte det overfor Jessheimpuls søndag kveld.

Lokalavisene er fulle av artikler som formidler utrygghet, løsningsorientert tankegang og fakta om situasjonen. Eidsvoll Ullensaker Blad rapporterer at Frivilligsentralen før helgen ble kontaktet av Ullensaker kommune for å se hva de kan bidra med i en uoversiktlig tid:

I forbindelse med koronakrisen er det mange som trenger hjelp med rent praktiske gjøremål. Det kan for mange dreie seg om innkjøp av varer, eller rett og slett bare noen å prate med.

– Jeg ser for meg at i tillegg til å handle varer som melk, brød og koteletter så kan vi også ta en ringerunde til folk. Bare for å høre om de har det bra og om det er noe de lurer på. Det handler også om å vise at noen bryr seg, sier Fjeld Hovden til EUB.

Vurderer løpende

I jessheim storsenter – og butikker utenfor senteret – er pålagt av myndighetene å holde stengt; frisører, optikere, hudpleie og tatovører har vært nødt til å stenge dørene på ubestemt tid. I tillegg ser vi nå at flere restauranter har valgt å stenge: Hydranten, Castello, Mirabelle, Big Horn og en del andre restauranter har valgt å stenge midlertidig.

Sumo holder derimot åpent, og Finn Axel Rasmussen sier take-away-ordningen er oppe og går, noe den har vært siden Sumo åpnet på Jessheim. Sumo har også en app som er hendig å bruke, sier Rasmussen til Jessheimpuls.

Peppe’s og City Sushi & Thai kjører også mat.

Begrenset åpningstid

Beskjeden fra Jessheim storsenters ledelse er at senteret fortsatt holder åpent, men med begrensede åpningstider. Renh0ldet er intensivert, ekstra dispensere med Antibac er satt ut rundt på senteret.

Bekymringen fra senterledelsen er utfordringene alle de små og store bedriftene som er samlet under samme tak i senteret står overfor. Håpet er at sentrale myndigheter kommer på banen med ytterligere tiltak for dem som sliter, for det kan komme stengninger og konkurser som følge av unntakstilstanden som råder.

– Gårdeiere er avhengige av tiltak fra banker og finansinstitusjoner for å imøtekomme behov fra leietakere som er i en vanskelig situasjon. Vi også avhengige av positive tiltak fra sentrale myndigheter, sier Tore Kværner.