Oppretter register over frivillige

Krisestaben i Ullensaker kommune oppretter nå et register der de ber frivillige som ønsker å bidra kan registrere seg. 

Hverdagen er noe mindre ad hoc, og ordfører Eyvind J. Schumacher og resten av krisestaben kan kaste blikket litt lenger fram for å ruste seg til det som måtte komme av flere smittede og syke ullsokninger.

– Vi oppretter nå en frivillighets- og vikarpool, sier ordføreren onsdag ettermiddag.

– Det er veldig mange som kontakter oss på rådhuset med et ønske om å bidra på en eller annen måte, og det er noe av årsaken til at vi nå organiserer oss slik at vi kan møte frivilligheten på en så oversiktlig måte som mulig, sier Schumacher.

FRIVILLIGE: Se intervjuet med ordfører Schumacher her. 

Trenger frivillige

– Hvor kan folk registrere seg?

– Gå inn på www.ullensaker.kommune.no og du vil få konkret informasjon om hvordan du registrerer deg og hvilke opplysninger vi trenger, sier Siri Wolland, informasjonssjef i Ullensaker kommune.

HJEMMESIDEN: Gå inn på hjemmesiden til Ullensaker kommune hvis du ønsker å registrere deg for frivillig arbeid i tiden som kommer, sier Siri Wolland.

– Alle kan bidra?

– I utgangspunktet kan alle bidra uansett faglig bakgrunn, sier ordføreren, som legger til at det ikke er sikkert behovet blir så stort at alle blir kontaktet.

– Men det er bedre å ha en stor pott menneskelige ressurser å ta av hvis det viser seg at omfanget og antall syke blir veldig stort, sier Schumacher.

– Hva kan du si om ståa onsdag ettermiddag?

– Vi går som sagt over i en ny fase nå, og vi kan planlegge for forskjellige scenarioer som måtte utspille seg når det kommer til flere syke.

– Jeg må også få lov til å uttrykke at det varmer å se det engasjementet og samholdet som utvises der ute, avslutter ordføreren.

15 smittet

Onsdag var dette status for Ullensaker kommune:

  • 15 personer er bekreftet smittet av koronaviruset i Ullensaker. De er i hjemmeisolasjon.
  • Det er flere husstander i frivillig karantene i Ullensaker.
  • Ullensaker kommune har satt krisestab.
  • Vi jobber fortløpende med å iverksette nasjonale og lokale vedtak tilknyttet koronasituasjonen.

Ullensaker kommune legger ut nyheter og fakta fortløpende, og du kan holde deg oppdatert ved å følge denne linken.