Nå er hjelpetelefonen på fote

Ullsokninger som måtte ha spørsmål rundt den nye tilværelsen vi lever i akkurat nå, kan ringe den nyetablerte Hjelpetelefonen.

Nummeret er 21 09 78 94, og Hjelpetelefonen er bemannet hver dag mellom 15.00 og 21.00.

– Hvem sitter i andre enden?

– 30 frivillige som går skift som varer to timer, sier Rita Fjeld Hovden og henviser til de tre damene som sitter – med god avstand – til ordfører Eyvind J. Schumacher.

– Vi vil gjerne bidra, og da stiller vi opp på dette, sier Mona Johansen, Helga Skiaker og Randi Skedsmo, tre av de så langt 30 på vaktliste.

PARATE: Mona Johansen, Helga Skiaker og Randi Skedsmo er klare til å ta telefonen når ullsokningene ringer den nye Hjelpetelefonen. Eyvind Schumacher tar tak andre steder.

Spør om alt

– Hva kan man spørre om?

– Alt mellom himmel og jord, kommer det kontant fra Rita.

– Jeg vet ikke hva folk lurer på, men la meg si det sånn at vi kan søke opp ting på nettet, vi kan finne togtider til Oslo og vi kan hjelpe folk som kanskje ikke har mest digital kompetanse med å finne fram på nettet hvis det er behov for det.

– Og så er det kanskje mange som er engstelige og som ønsker noen å snakke med eller bli beroliget av. Dette går seg til underveis, men ingen spørsmål er for dumme, sier Rita.

Rådgiver

Hjelpetelefonen er tenkt å være en rådgiver for innbyggerne.

– Et sted  å henvende seg for informasjon eller faglig assistanse, en samtalepartner hvis noen trenger forklaringer på viktige beskjeder fra kommune eller myndigheter eller en nyttig partner til praktisk hjelpe, sier Siri Wolland i Ullensaker kommune.

Fra utekontakten

Utekontaken i Ullensaker kommune har denne meldingen til oss innbyggere:

Det er mange som strever litt ekstra i disse dager, og barn og ungdom som har det vondt og vanskelig hjemme. Håper derfor dere kan være med å spre disse telefonnummerene sånn at flere vet hvor det er mulig å ta kontakt og få noen å prate med samt råd, veiledning og hjelp.

  • Barnevernet i Ullensaker kan nås mandag til fredag i kontortiden på telefon 46 47 34 01
  • Barnevernvakten på Lillestrøm har åpent kveld, natt og helg og kan treffes på 64 99 32 70
  • Ellers er Utekontakten tilgjengelig på telefon og sosiale medier mandag til torsdag fra 08.00-22.00, og fredag og lørdag fra 17.00 til 02.00 på mobilnummer 90 50 86 71
  • Husk at det er bedre å be om hjelp en gang for mye, enn en gang for lite