Trykk som lørdager hele uka

Den siste ukas trafikk hos Øras kan best beskrives som det trykket de opplever vanlige lørdager.

Mandag morgen sto 27 biler utenfor porten til Øvre Romerike Avfalssortering (Øras), og strømmen av kunder som vil kaste er jevnt gjennom hele dagen, opplyser Stine Cecilie Granlund hos Øras.

– Det er åpenbart mange som rydder bod og hage i det fine været, og siden mandag for en uke siden har vi hatt en jevn stigning i antall besøkende hos oss, sier Granlund,

– Dere holder åpent mens de har stengt gjenvinningsstasjonen på Nedre Romerike. Betyr det noe for det økende trykket dere opplever?

– Det er i all hovedsak kunder fra våre fire kommuner som er her, men vi ser ikke bort fra at vi kommer til å få besøk fra Nedre Romerike hvis dette vedvarer, sier Granlund.

SOM LØRDAG: Vis tålmodighet hvis du tar turen til Øras, oppfordrer Stine Cecilie Granlund. 

Trykk hele dagen

– Hva kaster folk nå?

– Som jeg sa, så ser det ut til at boder og garasjer har fått en gjennomgang, i tillegg til at mange har kvist og kvast på hengeren.

– Noen tider der det er mer travelt enn andre i løpet av åpningstiden?

– La meg først si at vi har innskrenket åpningstidene her hos oss. Vi holder åpent mandag til fredag i tidsrommet 10.00 til 17.00, og vi holder stengt på lørdager.

– Dessuten er enda nøyere når det kommer til håndhygiene samt at noen av dem som jobber ute på anlegget bruker ansiktsmaske; det blåser en del støv rundt når det er vind i luften.

Kan du vente?

– Hva bør kundene tenke på?

– VI oppfordrer til at hver og en tar en vurdering om han eller hun må ta turen hit akkurat nå. Kan det vente til det er tryggere tider, så la gjerne det du har på hengeren ligge til senere, sier Granlund.

– Eller så oppfordrer vi til tålmodighet. Vi holder igjen folk ved inngangen for å unngå at det blir for tett mellom biler og kunder nede i selve rondellen. Og hold avstand og ta hensyn når du er på anlegget.

Vår tålmodig

– Når er den største proppen inne hos dere?

– Det løser seg noe opp fra lunsj og utover til vi stenger 17.00, men det er egentlig jevnt trykk gjennom hele dagen.

– Gjenbruksbutikken er stengt?

– Ja, men mottaket holder åpent.

For mer informasjon: LINK HER