Bombarderes med bakehenvendelser

Elin Vatnar Nilsen opplever et tiltagende trykk av henvendelser. Bakeinteressen har eksplodert i de tusen hjem.

Den populære konditoren og bakebloggeren fra Jessheim (opprinnelig Sand) har vært lenge i faget. Hun har hatt hjemmeside siden 1999, så det er ingen tvil om at hun var blant dem som var først i løypa hva blogging og hjemmeside gjelder.

Hun har rundet 30.000 følgere på Instagram, og hun har 21.000 følgere på Facebook. Og med den type hverdag mange opplever nå, så har interessen for baking og den type sysler skutt fart – igjen.

– Jeg har hatt 70 prosent økning på nettsiden min fra i fjor til i år, og den siste tiden renner det over med spørsmål fra følgerne min på sosiale medier, sier Elin til Jessheimpuls.

Hyllest til kakenes frontsoldat

“Hotline”

– Det er nesten så jeg er blitt en “hotline” på baking for folk der ute, noe jeg synes er veldig bra.

– Hvem kontakter deg?

– Det er veldig mange nybegynnere som vil begynne å bake. Kanskje er sånn at skuffer er ryddet og støv er tørket, og kanskje handler det om å få tankene over på noe annet enn nyheter og oppdateringer om koronaviruset, sier Elin som har kastet seg på og oppfordrer til baking i disse tider.

– Bak noe og heng en pose med ferske bakevarer på døren til noen, for eksempel. Jeg tror mye handler om å finne en slags normalitet og noe håndfast å gjøre i en tid som er langt fra normal. Særlig for barn!

Og for de aller minste har Elin laget veldig tydelige oppskrifter med bilder. De oppskriftene finner du linker til her:

Mini-muffins som de minste lager selv

La barna få lage rullekake

På TV2 i april

BAKEBANANAS: Elin Vatnar Nilsen blir etter planen å se som ekspert på TV2 i april. Foto: TV2 

– Apropos barn, Elin… du er å se på TV i et bakeprogram for barn?

– Det er et program som heter “Bakebananas” på TV2 Sumo, men jeg er blitt fortalt at det skal vises på TV2, med oppstart i april.

– Fortell litt om programmet?

– Jeg ble kastet inn i dette to uker før det skulle gjøres opptak i november 2019. Jeg er eksperten i dette programmet, og konseptet er at 8 får i oppgave å bake forskjellige bakverk som de får tilbakemelding på, sier Elin, som understreker at det ikke handler om å sende noen ut eller “høvle over dem” med skarp kritikk.

– Jeg synes det ble et bra program, til tross for at nivået på 10-åringene ikke var helt på topp. Ingen av dem kunne bake, og de var hentet inn på grunn av personlighet og ikke ferdigheter som bakere. De var helt blanke da jeg for eksempel lanserte at en oppgave var å lage rullekake. Ingen av dem visste hva det var.

Boka selger godt

Mye å gjære for konditor Elin

I september 2019 var Elin Vatnar Nilsen aktuell med boken “Søt bakst”:

““Etter mange år med prøving og feiling så klarte jeg endelig å knekke bakekoden. Da var det farvel til blytunge boller, tørre kringler og falske forhåpninger.” skriver Elin i forordet til boken “Søt bakst”, en bok som inneholder en oppskrift som du kan få 60 forskjellige bakverk ut av.

– Hvordan har det gått med boka?

– Du, den selger fortsatt godt, og jeg ble veldig fornøyd med den. I disse dager anbefaler jeg faktisk folk å kjøpe den boka, for jeg rekker ikke å svare alle som sender meg spørsmål. Denne boka er veldig forklarende og opplysende for dem som er nybegynnere. Jeg forklarer detaljert hvordan folk skal gå fram, sier Elin.

PS! Elins Vatnar Nilsens hjemmeside: krem. no