Nytt teater i Jessheim by

Med forestillingen “Små Rom” ønsker Lise Monica Nygård å etablere et nytt teatertilbud i Jessheim by. Debuten tar for seg annerledeshet i en verden der alle ønsker å framstå som vellykket.

Limony Productions  inntar Black Box i kulturhuset I september, og forestillingen er et stykke som tar for seg hvor bra noen mennesker tilsynelatende kan fungere i en sosial setting, men når de lukker døren til den private sfære kommer de indre demonene deres frem.

– Smalt?

– Jeg er ikke med på at dette er smalt bare fordi “Små rom” tar publikum med bak fasaden til tre personer som hver for seg sliter med utenforskap og andre ting, sier den energiske manusforfatteren og regissøren til Jessheimpuls.

IKKE SOM DE ANDRE: Erland Slettmoens karakter er en av dem som sliter med å få asḱsept i A4-samfunnet. Vil han finne ut av det? Vi får kanskje svaret i september.

Vil berøre

– Ambisjonen har vært å lage en forestilling som berører folk fordi vi alle kjenner noen som har det tøft i livet. Kanskje vår forestilling kan bidra til at det er lettere å snakke om psykisk helse og det å være utenfor, utdyper Nygård.

– For meg handler dette om mennesker som savner å bli forstått og som ønsker aksept i en verden der de kjenner seg alene, sier skuespiller Erland Slettmoen, en kjent skikkelse for dem som har sett Ullensaker teater sine forestillinger de siste årene.

– Verden består av mer enn selfies og konstruert vellykkethet; vi håper å formidle det ved hjelp av både humor og alvor, sier Nygård, som har skrevet på manus siden 2015. Vi får også høre popmusikk i akustiske og annerledes versjoner i denne forestillingen – blant annet sanger av Joni Mitchell og Lady Gaga.

En del av tradisjonen

TRØBBEL: Eirik Jahren Røine spiller en av de tre karakterene som har en del så slite med i tilværelsen. 

Eirik Jahren Røine har de siste årene beveget seg mer og mer vekk fra musikken og over i teaterverdenen, da i særdeleshet musikalene som er satt opp her i byen. Eirik er sammen med Erland Slettmoen og Oddrun Valestrand ensemblet som levendegjør regissør Nygårds visjon om små rom i menneskesinnet.

– Med tre skuespillere blir det kanskje en mer intim forestilling enn vi er vant til fra de andre teaterinstitusjonene her i Ullensaker?

– Det er en mindre produksjon i så måte, og noe av grunnen til av vi har valgt Black Box er at publikum kommer tett på når karakterene inviterer dem inn i sin sfære og bak fasaden. Karakterene fungerer ganske godt i sosiale settinger, men det er inne i sine egne rom at vi kommer under huden på dem, sier skuespiller Slettmoen og regissør Nygård.

TØRST: Oddrun Valestrands karakter er av det tørste slaget. Vi får vite mer om hvordan hun takler – eller ikke takler – det i september i år. 

Godt i gang

Prøver og øvelser har vært godt i gang siden april, og med klarsignal arrangementer opp til 200 personer så er “Små rom” i september spikret og på plakaten igjen.

– Nå håper vi på tre fulle hus – 100 billetter til hver forestilling – og billettsalget er allerede i gang, sier Lise Monica Nygård.

Billetter får du ved å trykke HER

BAK FASADEN: Teaterstykket ” Små Rom” tar publikum med bak fasaden til tre personer som fungerer tålelig bra i sosiale settinger. Med dette stykket etablerer Lise Monica Nygård et nytt teater i Jessheim by.