Handel
Over for Big Horn og Fridays på Jessheim
Christian Taalesen har bestemt seg for at Big Horn ikke åpner dørene igjen. TGI Fridays kommer også til å gi seg på Jessheim.
Ingen av de to lukkingene dreier seg om konkurs; Taalesen velger å ikke forlenge leiekontrakten som går ut til sommeren, og TGI Fridays sin lukking er en del av en større strategi for kjeden her i Skandinavia.
– Det er litt vemodig, men samtidig er dette riktig tidspunkt for meg å gjøre endringer i den porteføljen jeg har her på Jessheim, sier Taalesen til Jessheimpuls.
Løfte Hydranten
Helt konkret betyr det å legge krefter og engasjement i å utvikle Hydranten – som har hatt positiv kurve og fin fart rent økonomisk – til å løfte seg som utested og restaurant.
– Vi sitter nå og ser på hva vi kan gjøre med menyen på Hydranten for å utnytte et kjøkken som har stått ubrukt der, sier Taalesen.
– Etter 25 år er ikke saken biff?
– Det blir biff på Hydranten, forsikrer Taalesen.
https://jessheimpuls.no/jp/2019/11/26/den-ensomme-ryttaer-jubilerer/
Fridays gir seg
For TGI Fridays er eventyret over på Jessheim, i tillegg til at også restaurantene i Fredrikstad og Trondheim stenger dørene.
– Det har vært tøft å få konseptet til å gå i Skandinavia, og et tar vi følgene av nå, sier Tore Garmo til Jessheimpuls. Han representerer TGI Fridays i denne prosessen.
Fridays har vært en del av restauranttilbudet på Jessheim i snart seks år.
– Hva betyr dette i praksis?
– Det betyr i praksis at vi er blitt enige med gårdeier om å kjøpe oss ut av kontrakten og at vi leverer lokalene tilbake i slutten av april, sier Gamo, som synes det er en trist situasjon å være i.
– Men vi har dessverre ikke klart å få nok inntjening, og med koronasituasjonen på toppen av det hele så er det vanskelig for rene restaurantkonsepter med servering ved bordene til å gå. Det er dette segmentet som har det aller tøffest nå.
I dialog
Lokalene der Fridays har holdt til er legendariske på Jessheim. Her har det «alltid» vært restaurant, bar og utelivsaktivitet; innfødte – og folk som har vært i militæret eller på folkehøyskoleopphold – kjenner til Gartneriet, Observatoriet, Garasjen, Piloten og så videre.
– Er det over for dette hjørnet av sentrum, Tore Kværner?
– Vi har følere ute hos konsepter vi mener kan passe inn her. Og i praksis kan det åpnes for servering av både mat og drikke om en uke i disse lokalene, for både bord og kjøkken og annet blir stående, sier Tore Kværner.
TGI Fridays tar med seg det de har sin logo på. Resten blir altså stående.
Tett med kortene
– Men – som alltid – så handler det om å få inn noe som passer inn. Da tenker jeg både på hva som vil passe i lokalene samt hva som passer til det vi har for øvrig av serveringssteder her på Jessheim, sier Kværner.
– Velge og vrake?
– Det sier seg selv at det er vanskeligere tider nå, men vi er i dialog med flere vi har tro på at kan passe inn. Men jeg har ikke for vane å lansere noe før kontrakt er underskrevet, og det akter jeg heller ikke å gjøre i dette tilfellet, sier gårdeier Kværner.
– Når kan vi lukte en avklaring og – forhåpentlig – mat i denne delen av Storgata igjen?
– Vi jobber med saken, men det lukter jo allerede mat her. Sumo holder åpent, og de har også fått ut uteseksjonen sin, sier Kværner.