Kontakt oss

Byhistorie

30 år i “lokk-down” i Tærudgården

Avatar

Publisert

Anne Karin Herseth har 30-årsjubileum som frisør i Tærudgården. Hun har ikke tall på hvor mange hun har stelt lokkene til.

Det heter seg fra gammelt av at lojaliteten til banken og frisøren din er livslangt, og for svært mange av kundene til den blide frisøren i Tærudgården stemmer det på en prikk. Anne Karin er velsignet med trofaste kunder, og gleden er gjensidig.

– Mange av kundene mine er eldre, og jeg har en fast dag borte på Gystadmyr i uka, sier Herseth, som havnet i frisørfaget som såkalt ryddepike da hun var 14 år.

– Det stemmer. Jeg begynte som ryddepike hos Anne Merete Kværner da jeg var 14 år. Det var tungt å slutte der, men jeg har aldri angret på at jeg ble selvstendig, sier Anne Karin.

April 1991

HUMØR: Det har alltid vært godt humør forbundet med Anne Karin Herseth. Her avbildet i Romerikes Blad sammen med Torill Aas, Gunn Sunde og Monica Skårudseter i Tærudgården i 1991. Foto: Faksimile RB

Herseth flyttet inn i Tærudgården i april 1991 – den 15. april for å være nøyaktig – og hun er den leietakeren som har vært mest trofast i forretningsgården i Veinerggata.

På det meste har Anne Karin hatt tre frisører i stallen sin hos Tom & Tina, men nå har hun kun seg selv og en flik av Tærudgården med plass til seg selv og to stoler.

– Jeg trives veldig godt med måten jeg har satt meg opp på nå, og det samme gjør kundene mine, sier hun.

Jessheim-fan

ANNONSE: Annonse i forbindelse med den nye salongen i Tærudgården i 1991. 

Annonsering

Anne Karin kom til Jessheim som ung jente. Hun og familien kom flyttende fra Bodø. Med far som var militær, så var det flytting på gang nå og da.

– Trives på Jessheim?

– Trives veldig godt på Jessheim. Oppveksten og ungdomstiden var trygg og god. Det var litt sånn at alle kjente alle på den tiden, sier Herseth.

Praten med Jessheimpuls svinger innom tiden på Døli skole, Allergot ungdomsskole, Kjeller’n og andre klassiske steder som er en viktig del av vår generasjons Jessheim – tettstedet som på ganske få år er blitt en ung og pulserende by.

Holder i gang

10 ÅR SIDEN:  Avisartikkel i forbindelse med 20-årsjubileet til Tom&Tina. Monica Bjørndal, Linda Aamodt, Sissel Wølner og Anne Karin Herseth.

– Kroppen holder belastnings- og yrkesskader på avstand?

– Jeg har hatt revmatisme siden jeg var 19 år, men har alltid klart å holde den i sjakk med trening. Så det har egentlig gått veldig bra med tanke på yrkesskader.

– Livsstil dette her?

– Ja, det vil jeg si. Man blir en slags hobbypsykolog i dette faget, og man må like å skravle – noe jeg er glad i, smiler Anne Karin.

– Men det er en livsstil også med tanke på at jeg kan ha full bok fra 9.00 til 22.00. Du må like å jobbe, også når andre har fri, sier hun.

Annonsering

HUMØR: Humøret har vært en viktig faktor i Anne Karin Herseth frisørliv. Her en artikkel i EUB fra 2013. 

Ikke klipp hjemme

– Noen kjøreregler?

– Jeg klipper aldri hjemme hos meg sjøl. Det er privat sone. Jeg klipper i salongen eller andre steder, som på Gystadmyr.

– Og du holder i gang videre, selvsagt?

– Ja, jeg trives godt med hvordan jeg gjør det nå; jeg er kun min egen sjef og har mange faste kunder, så da er det bare å fortsette videre.

– I Tærudgården?

– Her har jeg alltid likt meg, så jeg blir så lenge jeg får lov til å være her!

Mer frisørhistore fra byen vår her:

Klipper båndene til frisøryrket

Annonsering
Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.