Kontakt oss

Byhistorie

Fryktløs musikant siden 90-tallet

Avatar

Publisert

Richard Wikstrand har saumfart mange musikalske sjangere i sitt liv. Nå er han ute med rett-fram-rock med norske tekster. Disse sangene slippes løs i Kulturbanken fredag kveld. 

Wikstrand er et kjent fjes og navn i musikkmiljøet på Jessheim siden 80-tallet, og han har fortsatt bensin på den musikalske bensintanken sin.

– Spilt i mange band opp gjennom?

– Det begynte med diverse mere eller mindre vellykede bandprosjekter på ungdomsskolen, og den første innspillingen jeg var med på ble faktisk utgitt på kassett. Litt senere startet vi Kurium (et lokalt band med kultstatus, red.anm.). Vi rakk å gi ut en EP før vi ga oss. Spilte i Chrome Division med Stian Thoresen (frontmann i Dimmu Borgir) i fem år, og jeg var med på de tre første skivene de ga ut, sier Wikstrand, som startet opp konsert- og albumaktuelle Wikstrand og de fryktløse i 2021.

Ungdomsmusikerne

– Jo, jeg har også spilt i storbandet (ullensaker ungdomsmusikere) i mange år. Det var en veldig fin  erfaring å få med seg. Finnes vel knapt en musikant på Jessheim som ikke var innom det bandet på 80 og 90 tallet, legger han til.

1991: En ung Richard Wikstrand var med i prosjektet Rockeringen tilbake i 1991. Her er Rockeringen samlet på Nordby ungdomsskole.

Levende miljø

– Hvordan vil du beskrive musikkmiljøet på Jessheim i dag kontra på 90-tallet?

– Nå er ikke jeg den som er flinkest til å følge med på hva som skjer til enhver tid, men mitt inntrykk er at musikkmiljøet på Jessheim i høyeste grad er levende. Masse unge dyktige folk som blåser oss som begynner å bli voksne av banen.

Frode Larsen

– Noe som var veldig bra med Jessheim i tidligere tider var jam hver torsdag. Det ga oss som var unge da en unik mulighet til å kunne spille live foran publikum en gang i uka. Plutselig ble man ropt opp av Frode Larsen. Så stod man der da med gitaren i hånda sammen med tre fire andre man kanskje ikke visste hvem var og fikk beskjed om å spille en låt man aldri hadde hørt før.

– Beskriv det bandet du har stablet på beina nå, og som spiller i Kulturbanken fredag kveld?

– Det er kort fortalt energisk rock med norske tekster, der vi tidvis beveger oss ut i punken. Jeg har alltid vært svak for enkle låter uten for mye dill og dall. Tanken bak dette bandet var å skrelle ting ned til det aller nødvendigste og få det til å funke. Bortsett fra Kurium tidlig på 90-tallet, så har jeg ikke skrevet låter på norsk før nå. Det tok litt tid å bli vant til det, men nå har det løsnet og jeg trives veldig godt med det.

Fersk musikkvideo her:

Verden forsvinner

– Hvorfor er levende musikk og konserter viktig?

– For meg personlig så finnes det ikke noen annen arena der hele verden rundt forsvinner, være seg som publikummer eller utøver.

– Hvem spiller du med?

– Bandet består av meg på gitar og vokal, Joacim Nyhuus fra Eidsvoll på trommer, og Vegard Engh på bass. Vegard og jeg vokste opp sammen på Jessheim, og vi startet vårt første band sammen på rockeverksted med Petter Barg og Vegar Storsve i 1988. Siden har vi spilt sammen i diverse settinger.

Og fredag- nesten 35 år senere – står han på scenen med et nytt band sammen med kompisen Engh.

Billett til dobbeltkonsert med Wikstrand sitt band og Fetter Tom finner du ved å TRYKKE HER

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.