Kontakt oss

Byutvikling

50 meter gatekunst skal fargelegge Gotaasalleen

Avatar

Publisert

Intet mindre enn 50 meter gatekunst med det som blir Jessheim-relaterte motiver skal bidra til mer farge i Gotaasalleen. Utbygger og ungdomsmiljøet går sammen om prosjektet.

IKKE BERLINMUREN: Nei, det er ikke Berlinmuren som er flyttet til Gotaasalleen i Jessheim sentrum. Dette er en klargjort vegg som skal romme 50 meter gatekunst i midten av mai.

Det ble fart i sakene da Stor-Oslo Eiendoms Pål Erik Kind tok kontakt med kulturarbeider Arnfinn H. Algarheim i Ullensaker kommune.

– Vi hra gjort det samme i Lillestrøm, og det fungerte veldig fint der nede, sier Pål Erik Kind og Jenny Holen fra Stor-Oslo Eiendom.

Fargerikt bidrag

Det er utbyggerne i Gotaasalleen som har klargjort det 50 meter lange gjerdet, og de bidrar til å betale for gatekunstneren som skal lede de 15 ungdommene som melder seg på prosjektet.

Gatekunstner Kong Halvor har allerede vært involvert i ett prosjekt inne på Atlas i Jessheim sentrum. Se link til artikkel lenger ned.

– Vi har fått ni påmeldinger allerede, men taket på 15 er ikke nådd foreløpig, sier Arnfinn Algarheim til Jessheimpuls.

Se eksempel på hvordan gatekunstneren Kong Halvor jobber her:

Pangstart

Ungdomshusene i Ullensaker har vært stengt en lang periode, men i skrivende stund ligger det an til at stedene kan åpne dørene igjen 10. mai.

– Det betyr at dette prosjektet – som er planlagt gjennomført helgen 7. mai til 9. mai – blir en skikkelig pangstart for åpningen av ungdomsstedene, sier Tonje Algarheim.

Nysgjerrig på hva dette prosjektet er? TRYKK HER for påmelding. Det er gratis. 

Flere kurs

Det stopper ikke her med prosjekter og kurs for unge folk i Ullensaker. Nå er det mulig å melde seg på “Ullensaker åpner opp”, en serie med kurs der du har mulighet til å lære om lyd, lys og det som skjer alle andre steder enn å stå på scenen i forbindelse med en produksjon.

– Dette er gull verdt, både for dem som ikke ønsker å stå på scenen og dem som ønsker å bidra til kulturprosjekter og konserter og annet, sier Frode Larsen.

Det er han du tar kontakt med hvis du har lyst til å bidra til kulturlivet som ung ullsokning.

– Vi gleder oss voldsomt til å komme i gang med aktiviteter for unge igjen, og det å kunne fargelegge Gotaasalleen er en pangstart for tiden som kommer, er siste ord fra ungdomsarbeidere på Atlas og utbyggere i Gotaasalleen.

Leste du denne?

https://jessheimpuls.no/jp/2020/10/29/levende-kultur-fra-ungdomshusene/

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.