Folk
I dag er Jessheim radiomat igjen
Østlandssendingen returnerer til Jessheim for å sende live i ettermiddag. Og i kveld er det åpning av byens nye grønne lunge.
NRK Østlandssendingen er i full gang med sin valgturné i Oslo og Akershus, og i dag er turen kommet til Jessheim Sentrum. Det blir tre timer sending live, lyd ut til publikum, kaffe og prat med programlederne underveis og i etterkant. Og radiokanalens utsendte blir igjen for å snakke med folk som bor her og hva de er opptatt av i sitt lokalmiljø.
Jessheimpuls invitert
STUDIOGJEST: Øyvind Mo Larsen skal på luften cirka 15.40 for å snakke om tingenes tilstand rett før valget.
Jessheimpuls er invitert som gjest for å prate om valginnspurt, hva som er de viktigste sakene i årets valgkamp og – forhåpentlig – de lange linjene for Ullensaker.
– Jeg gleder meg til å treffe lytterne våre og få høre hva de bryr seg om i valgkampen, sier programleder Kristina Ekelund, som lager radio fra 14.00 til 17.00.
Jessheimpuls sin representant – Mo Larsen – er forespeilet å være på luften 15.40.
Hvis det er oppholdsvær blir det sending fra Storgata, nærmere bestemt utenfor Kaffebrenneriet. Hvis regn, så blir sendingen flyttet til senterscenen i Jessheim storsenter.
Møt opp
Vi oppfordrer folk til å møte opp for å følge sendingen live. Og for dem som sitter på jobben eller andre steder, så kan du klikke deg inn og høre på sendingen HER
For den som lurer på hvordan det hørtes ut da Jessheimpuls var invitert i studio for ganske nøyaktig ett år siden. Vi synes fortsatt at vi svarte ganske godt for oss den gang.
Lydklipp hører du HER.
LES: Det er folk som fargelegger byen!
Parkåpning
PARKVOKTER: Jarle Eriksen og Jessheim Byutvikling AS leverer fra seg en bypark 18.00 i kveld, torsdag. Ta turen.
Mens vi er i siget så oppfordrer vi folk til å ta turen til bydel Sagabyen – ved Frivillighetens hus – for å ta del i åpningen av byens nye grønne lunge samt avduking av byens ferskeste kulturminne. Det blir taler, eplekake, kaffe og korpsmusikk.
– Historielaget og kulturrådet har vært i en tett dialog og deltatt i alle viktige avgjørelser om utforming og visningen av sagas historie som nå gjøre tilgjengelig for alle, fortsetter Baardseth.
– En oase
– Blitt som dere håpet, med andre ord?
– Det har gitt rom og muligheter for det som blir en oase i byen og samtidig binder noen elementer sammen den nye Sagabyen og Jessheims gamle industrihistorie. Pakkhuset er raskt en mye brukt arena for foreningslivet og folkemøter. Høvlerihuset danner et trivelig treffpunkt og huser en kafe som samtidig er en arena for arbeidstrening.
1961: Dampsaga slik den så ut på 60 tallet. Midt i bildet ser vi det som i dag er Frivillighetens hus. Bak til venstre står pakkhuset.
– Hva vil vi finne i parken, Rolf?
Elementer fra den gamle dampmaskinen står sammen med informasjon om virksomheten og viktige hendelser. De står på en seng av tegl, et symbol på at teglverksvirksomheten på Døli også var en vesentlig virksomhet her på Jessheim før den flyttet til Christiania og senere hadde sine siste år på Haga i Nes.
– Viktig byhistorie gjort tilgjengelig, altså?
– Ja, her er det noen linjer mange ullsokninger kanskje ikke visste at fantes. Stein fra Jessheim finnes nemlig i mange bygninger som fortsatt er landemerker i Oslo.