Kontakt oss

Handel

Jessheim først i Norge med nytt restaurantkonsept

Avatar

Publisert

den

Et helt nytt restaurantkonsept etablerer seg i ett av Jessheims mest tradisjonsrike restaurantlokaler i nyere tid. Sentral i prosjektet er gründeren bak Adams matkasse.

Det er restaurantkonseptet Munnfull som i desember åpner dørene til en nyvinning innen restaurantdrift i lokalene der Friday’s drev fram til mars i år. Og det er daglig leder Vilde Bauer Andreassen og kjendiskokk Adam Bjerck – kjent for Adams matkasse og åtte år på Kokkelandslaget – som utvikler det helt nye konseptet Munnfull.

Folkets favoritter

– Hva er Munnfull?

– Veldig kort fortalt så er det en meny – den jobber vi med nå – som består av folkets favoritter, og det er norske råvarer som er grunnpilaren i det vi lager, sier Adam Bjerck.

folkets favoritter kan være så mangt, og tanken er at det blir smaker fra hele verden servert fra innholdsrik og innbydende buffet eller fra en a la carte-meny. Essensen av et besøk hos Munnfull skal være god mat i en koselig og uformell atmosfære. Folk kan komme som de er, og man får maten til en god pris.

– Munnfull skal være for alle ganer og alle generasjoner til alle tider, sier Bauer Andreassen, som sier at interiørarkitekter er i full gang med å jobbe fram det visuelle uttrykket i Munnfulls aller første lokaler.

Lunt og for alle

– Vi tenker oss lune og rolige lokaler som er delt inn i forskjellige soner; noen ønsker å sitte avskjermet mens større grupper eller familier ønsker å sitte sammen. Vi skal få til begge deler, og vi elsker beliggenheten og de romslige lokalene, sier Bauer Andreassen og ser seg rundt i restauranten. Her har både Friday’s og lokalt legendariske Gartneriet servert Jessheims befolkning siden slutten av 80-tallet. Og nå er det altså Munnfull sin tur.

– Uteserveringen er solrik, og vi ser virkelig fram til å ta den i bruk, sier trioen som presenterer konseptet.

Første i landet

– Hvordan er det å få et helt nytt konsept på plass?

– Det er kjempespennende å få være med helt fra starten av et konsept. Det er sånn vi liker det her på Jessheim, sier eiendomssjef i Harald Kværner Eiendom AS Fredrik Kværner. Han kan fortelle at trykket av henvendelser har vært ganske heftig siden mars i år, men at det ikke var tvil om å leie ut til Munnfull og Askeladden & Co da henvendelsen kom fra dem.

Tenker langsiktig

– Kapital i ryggen for å kunne tenke langsiktig?

– Det er nettopp det som er fordelen med å være en del av Askeladden & Co, i tillegg til at vi sitter på mye forskjellig kompetanse under samme tak, sier Nicolai Bauer.

Askeladden & Co består av strateger, analytikere, markedsførere, utviklere, regnskapsførere og andre fageksperter. Og modellen de jobber etter er – forenklet sagt – å jobbe fram konsepter med en vri i tradisjonelle bransjer.

– Vi finner ikke opp nye konsepter, men vi videreutvikler konsepter som fungerer, sier Bauer.

– Og lokalt har dere alle ansatte dere trenger?

– Vi har lyst ut stilling som restaurantsjef i dag, men vi er i ferd med å få på plass kokker og servitører, sier Vilde.

Tradisjonelt med vri

– Og vrien til Munnfull?

– Folkets favoritter innen matretter presentert og servert på en ny og spennende måte. Vi videreutvikler buffet-konseptet, og med Adam Bjerck og hans kompetanse på toppen så tror vi at Munnfull vil slå an der ute.

– Hva vet dere om Jessheim?

– Vi vet at det er et sted som er i vekst, og denne byen er perfekt for å jobbe fram et konsept vi har ambisjoner om å presentere andre steder i Norge. Og så kommer vi med et supplement til det restauranttilbudet som allerede finnes her, sier Vilde Bauer Andreassen.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.