Konsert
Gale hunder runder av trilogi
Kulturhushøvding John Jørgen Støa loser i helgen det tredje og siste kapittelet i storsatsingen «Mad Dog og Romerikinger 3». Nå er det deler av 70-tallet som skal tolkes og framføres.
Den 16 personer mann- og kvinnesterke ensemblet er i ferd med å avslutte Neil Youngs «Ohio» i det Jessheimpuls stikker snuten innom storsalen Kong Rakne. Det kommer noe som minner om ulvehyl fra gitaren til selveste Vidar Busk og det er god stemning på scenen. Vi bivåner det andre av i alt fire fellesøvinger, og ting er ifølge initiativtaker Støa i ferd med å komme på plass.
– Hva er tematikken for runde tre med «Mad Dogs», John?
– Da Bob Dylan gikk elektrisk skjedde det mye i rocken, og vi tar utgangspunkt i det øyeblikket, sier Støa, som legger til at publikum – 400 har allerede kjøpt billett – får servert både akustisk og elektrisk tapning av «All Along The Watchtower», den akustiske Dylan-sangen som Jimi Hendrix gjorde til sin til evig tid da han snappet den opp og laget gitar-magi av den.
Se Jimi Hendrix her:
https://www.youtube.com/watch?v=OzlN0Guvous
– Fortell mer, John!
– Et annet tema er supergrupper, og da har vi plukket fra Cream og Traveling Wilburys, sier Støa.
– Damer er også representert rent tematisk, og band og sangere presenterer sanger fra katalogen til Cindy Lauper og Dusty Springfield.
– Og det som kanskje er rosinen i pølsa er at vi går inn i norsk prog-rock ved Ruphus, Titanic og Popol Ace. Gudny Aspaas var en pionér innen musikklivet her til lands på 70-tallet. Hun frontet et av norsk rocks flaggskip, Ruphus, legger Støa til.
– Og Vidar Busk er med på laget denne runden?
– Ja, Vidar er utvilsomt blant Norges mest begavede og interessante gitarister. Mange mener han er i verdensklasse. For sine åtte selvstendige studioalbum har han blitt Spellemann-nominert for sju og vunnet to. Nå er han klar for 70-tallet og gleder seg stort.
70-tallet
Plakaten forteller oss dette om konsertene fredag og lørdag kveld:
For det store flertallet, unge som gamle, er 70-tallet selve gullalderen i populærmusikken. Ikoniske artister dukket opp innen de fleste sjangere og alt var tillatt.
Mye er dokumentert gjennom filmene Woodstock, Message to Love, Laurel Canyon, Summer of Soul med flere.
Ullensaker kulturhus har tatt mål av seg til å presentere denne musikken gjennom et treårs prosjekt som vi har kalt Mad Dogs & Romerikinger. Navnet er tatt etter inspirasjon fra Joe Cockers film/turne Mad Dogs & Englishmen fra 1971.
Du finner billett ved å TRYKKE HER (og det er konsert både fredag og lørdag kveld).
Disse opptrer
Disse er med:
Gudny Aspaas – vokal
Vidar Busk – gitar
Stina Stenerud – vokal
Eirik Jahren Røine – vokal
Ingrid Berg Mehus – fele/vokal
Wollert Krohn-Hansen – keys
Stian Haslie – gitar
Petter Barg – bass
Tony André Kirkemo – perc
Tore Flatjord – perc
Martin Windstad – perc
Svenn Ove Kampesveen – altsax
Rune Wilson – trompet
Geir Gjerde – trombone
Elisabeth-Krohn-Hansen – korist
Amalie Eldnes – korist