Connect with us

Jessheimdagene

Begivenhetsrik første kulturkveld

Avatar

Published

on

Første dag av Jessheimdagene ble akkurat så lun som man kunne håpe på. Og Mona Grytøyr og hennes musikere åpnet det musikalske ballet.

Kronologisk var det åpningen av Villa Sole som ble startskuddet for Jessheimdagene 2021, en rekke dager som ordfører Eyvind J. Schumacher betegnet som etterlengtede etter det halvannet året vi har vært gjennom.

PUST I BAKKEN:  Henrik Kværner og Stein Helland har gjort mye av det praktiske arbeidet ute på Villa Sole. De kunne ta seg en temmelig fortjent pust i bakken under åpningen av Villa Sole. 

En lettere rørt kultursjef Jon Henrik Solhei åpnet Villa Sole med snorklipp og tale. En gammel skreddersaks som ble funnet inne i villaen fra 2021 ble brukt som redskap, og opp mot 100 publikummere fikk ta del i den historiske åpningen av Villa Sole (100 år i år) som kulturarena.

Hjemmebrygg

Etter at Ola Fjeldheim hadde snakket varmt om Jessheim – og litt hardt til utbyggere og folkevalgte – om hvordan vi skal bli et enda bedre sted å leve, så bar det over til torget og hovedscenen under Jessheimdagene.

Der sto en spillesugen og godt forberedt Mona Grytøyr med musikere og trippet forventningsfullt.

ALDRI VÆRT BEDRE: Mona Grytøyr anno 2021 har aldri framstått bedre musikalsk. Vi våger den påstanden, og vi gleder oss til mer fra hennes kant. Ros også til musikerne. 

Det har knyttet seg en viss forventning til hva Mona har å by på musikalsk etter at det har vært stille noen år. Og jeg tror vi som var til stede er enige om at hun har truffet planken godt. Mona Grytøyr anno 2021 har aldri framstått mer helstøpt enn hva tilfelle var onsdag kveld.

Nye sanger, en nyvunnet og sjarmerende ro på scenen gjør at vi gleder oss til album, som er nødt til å komme.

Rockabilly

Fredrik Støvind og hans rockabilly-univers avsluttet kvelden i Jessheim sentrum. “Fat Fred” leverte som alltid et energisk sett, og vi ruslet oppstemt ut porten med en dæsj imaginær brylkrem i resten av det vi har igjen av lugg. .

Og vi gleder oss til torsdagens program, som ser slik ut:

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.