Kontakt oss

Abonnenter

Ber kommunen kjøpe banken

Avatar

Publisert

KrF-politiker Lise Kragset Furuseth mener Ullensaker kommune må kjenne sin besøkelsestid og kjøpe gamle Ullensaker Sparebank. En sjelden mulighet vi ikke får igjen, sier hun.

I onsdagens kommunestyremøte kommer Kragset Furuseth med en interpellasjon – altså et spørsmål som åpner for debatt i kommunestyret – der hun tar til orde for at Ullensaker benytter muligheten til å kjøpe det gamle bankbygget i Gotaasalleen for 23.500.000 kroner, som er det beløpet Stor-Oslo Eiendom AS vil har for det 1.000 kvadratmeter store bygget.

– God investering

– Det var under en presentasjon for representanter fra de ulike politiske partiene i Ullensaker at Tore Kværner utfordret oss i Ullensaker til å kjøpe dette, og det mener jeg er klokt av oss å gjøre, sier Kragset Furuseth til Jessheimpuls.

Hun mener rett og slett at investeringen er god, for Ullensaker kommune leier lokaler i dag. Og hun mener bestemt at det vil være mulig å fylle bankbygget med funksjoner eller institusjoner som kommunen har interesser i.

Trenger lokaler

– Jeg skal ikke stå her og si hva bygget burde fylles med, men Ullensaker Museum er på jakt etter sentrumsnære lokaler og i andre byer så er det for eksempel kulturaktører som holder til under samme tak, sier hun.

– Men jeg er temmelig sikker på at det er interesse der ute for å kjøpe dette bygget blant andre aktører, men at de ikke vet hva det kan fylles med. Det er en fordel at vi i Ullensaker kommune har funksjoner som kan være egnet i dette bygget, sier hun.

Kommunalt torg

– Herredshuset har kommunale interesser, og Ullensaker kommune er jo involvert i framtidig gatevarme på platået mellom Herredshuset og banken?

Husker du denne?

Gatevarme-penger på bok – oppstart uvisst

– Slik jeg ser det er dette en investering og mulighet vi sjelden eller aldri kommer til å få igjen. En sentrumsnær tomt som dette – til den summen – så er dette faktisk en unik mulighet.

– Når en ser på kjøpesummen opp mot hva tilsvarende lokaler koster å bygge eller leie, er det mye som taler for at dette kan være en svært klok og langsiktig investering av kommunen, avslutter Kragset Furuseth, som ønsker en seriøs debatt om dette i kommunestyret.

Les mer om bankbygget her: 

I dag skrives viktig byhistorie

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.