Kontakt oss

Folk

Ber om koronaskjerping hos folk

Avatar

Publisert

Det er opp til folk å holde smitten i sjakk etter en viss oppblomstring de siste dagene, er beskjeden Ullensaker kommune.

Kommuneoverlege Lars Meyer-Myklestad (hovedbildet) anser ikke oppblussing av smitte i Ullensaker som dramatisk, og han mener det er mulig å slå ned smitten ved å sette folk  i karantene, intensiv smittesporing og massiv testing.

– Dessverre ser vi at smittede personer har besøkt serveringssteder i kommunen de siste to helgene. Smitte er spredt videre, mange mennesker er satt i karantene og det blir enormt mye jobb for det hardtarbeidende smittesporingsteamet vårt, sier fungerende ordfører Lars Halvor Stokstad Oserud i en pressemelding fra Ullensaker kommune.

Oppfordrer til test

Sist helg har smittede personer vært på flere av serveringsstedene i kommunen.

Derfor oppfordrer kommunen alle som har besøkt disse stedene til angitte datoer og klokkeslett, om å teste seg og dessuten være veldig oppmerksom på symptomer:

  • Elleville pub på Jessheim fredag 25.6. fra kl. 21.30, lørdag 26.6. fra kl. 23.30 og søndag 27.6. fra 17.00.
  • Hydranten sportsbar på Jessheim lørdag 26.6. fra kl. 17.00
  • KaffeDilla på Kløfta lørdag 26.6. fra kl. 18.00

FØLG MED: Elleville pub er blant stedene der Ullensaker kommune oppfordrer folk til å teste seg hvis de har vært innom i gitte tidsrom (se lenger ned).

Folks ansvar

– Jeg vil for det første gjenta oppfordringen fra de siste dagene om at alle som går ut tar ansvaret de har for smittevern seriøst ved å være nøye med håndvask, avstand og for all del ikke gå ut hvis de har symptomer. Dessuten må vi huske på at det fortsatt gjelder en nasjonal anbefaling om å begrense sosial kontakt så mye som mulig, fortsetter Stokstad Oserud.

Begrenset kontakt

Med bakgrunn i det kan man gjerne tenke over om det er riktig å besøke flere utesteder på en kveld, eller om det er best å holde seg til et sted og en gruppe mennesker. Skulle det vise seg at du er smittet, har ditt valg om hvor mange steder du besøker mye å si for hvor mange du har utsatt for smitte.

REGISTRERING: Vi forlanger at folk registrerer seg ved ankomst Hydranten, sier Christian Taalesen til Jessheimpuls.

Jeg vil også henstille serveringsstedene i Ullensaker til å gi alle gjester en tydelig oppfordring om å legge igjen sin kontaktinformasjon, til bruk ved smittesporing, sier Stokstad Oserud.

Man kan ikke tvinge folk til å oppgi kontaktinfo, men man både kan og bør oppfordre tydelig til det, sier fungerende ordfører Lars Halvor Stokstad Oserud.

Oppdatert smittebilde

  • Forrige døgn ble det rapportert 20 nye smittetilfeller blant personer bosatt i Ullensaker.
  • Det er ikke påvist nye smittede gjester ved Hydranten 19.6.
  • Ved Læringsverkstedet DoReMi Gystadmarka er ytterligere en ansatt smittet og ytterligere 2 barn er satt i karantene.
  • Tilknyttet utbruddet ved en arbeidsplass i kommunen er ytterligere 2 ansatte påvist smittet. Nå er totalt 8 ansatte smittet. Alle ansatte er testet og arbeidsplassen er midlertidig stengt i påvente av flere prøvesvar.
  • Et barn ved ytterligere en fotballskole er påvist smittet. 24 barn og 3 trenere er satt i karantene.
  • 1 barn ved Bakke skole SFO er påvist smittet. 11 barn og 3 ansatte i karatene.

– Som forventet, fikk vi forrige døgn bekreftet en rekke nye smittetilfeller. Sist helg har smittede personer besøkt serveringssteder i kommunen, og det er veldig viktig at andre gjester som var til stede samtidig tester seg, sier kommuneoverlege Lars Meyer-Myklestad.

Registrering

– Jeg vil gjenta at det er viktig å la seg registrere ved ankomst på et utested og at det er en god ide å installere appen Smittestopp, sier Meyer-Myklestad.

å langt i uke 26 er 55 personer bosatt i Ullensaker bekreftet smittet. Siden pandemiens start er 2091 personer i kommunen bekreftet smittet.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.