Kontakt oss

Folk

Besøket har eksplodert hos “Mr. Utsikten”

Avatar

Publisert

Svein Tore Olsen har lagt ned tusenvis av timer oppe på Utsikten. Nå valfarter ullsokningene til det trivelige turmålet der man kan skue ut over Ullensaker. I går fikk har overraskende besøk.

Sju kilometer fra Jessheim by ligger Utsikten – en gapahuk med utsiktstårn og ganske mye mer. En skjult perle for de fleste, men den er et yndet turmål for stadig flere ullsokninger.

Svein Tore Olsen kalles – og det med rette – for Mr. Utsikten. Han har ikke tall på de mange tusen timene han har brukt på å gjøre Utsikten til et trivelig punkt høyt over Ullensaker. Han har ikke vært aleine om å gjøre jobben, men i dag er det han som er den som skaffer ved, hogger ved og bedriver forefallende arbeid der oppe.

Se videointervju med Mr. Utsikten her (5 minutter langt, men verdt det):

Men den engasjerte fyren – hvis engasjement for plassen ble født da han satt i fjellstyret i kommunen – ble både overrasket og rørt da Ann Charlotte Sandbakken fra Kiwi Nordkisa troppet opp med en kasse kaffepulver til bålkaffe og pengestøtte på 3.000 kroner til Utsiktens venner.

OVERRASKET: Ann Charlotte Sandbakken ved Kiwi Nordkisa overrasket Svein Tore Olsen med kaffe og en sjekk på 3.000 kroner for den gode jobben han gjør på Utsikten.

Rørende

– Rørende og verdsatt, sier Svein Tore Olsen.

– Hvorfor denne støtten?

– Det er en anerkjennelse og oppmuntring – og takk – for at Svein Tore bidrar til at denne plassen er så trivelig å komme til. Utsikten er besøkt av mange, og dette var det første stedet vi dro på utflukt til da jeg sjøl flyttet til Jessheim, sier Sandbakken.

Hun sier det går helt fint å sykle fra Jessheim til Utsikten med små barn. Det har hun selv gjort.

KART: Jernbanebrua ved Hauerseter leir og inn i skogen. Det er skiltet til Utsikten fra hovedveien/jernbanebrua ved Hauerseter leir.

Yndet turmål

– Veit du hvor mange som har besøkt Utsikten de siste årene, Svein Tore?

– Nei, men det er folk her oppe hver eneste dag. Og i helgene er det veldig mange som legger turen hit.

 – Alle kan ta turen?

– Har det vært folk på godt over 80 år, små barn og folk i rullestol. Hvis jeg får beskjed, så kan jeg legge til rette og åpne bommen slik at folk som er dårlige til beins kan kjøre opp til vanntårnet. Derfra er det ikke mange meterne bort til gapahuken og tårnet, sier Olsen.

Gapahuken ble bygget i 2014, og tårnet ble avduket med formell snorklipp av daværende ordfører Tom Staahle.

Husker du denne?

Avduket ett av Ullensakers høyeste punkter

Ser “hele” verden

– Hva er det som gjør Utsikten så populær?

– Du ser langt på klare dager. Faktisk helt til Tryvann i Oslo og Varingskollen i Hakadal. Og så er det fredfullt her oppe, sier Olsen.

– Folk er flinke til å rydde etter seg?

– Stort sett veldig flinke!

Vipps gjerne

– Folk kan ta av veden som ligger her også?

– Ja, det er bare å fyre opp.

– Hvordan får du inn kroner til ved og annet?

– Det tikker inn på vipps nå og da, og det verdsettes. Og så kommer jo pengegaven fra Kiwi Nordkisa veldig godt med, sier Olsen.

PS! Hvis du besøker Utsikten, så er det ikke dumt å vippse over noen kroner til kassa. Pengene går til å holde plassen ved like. Nummeret er 502810. Bare gjør det.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.