Kontakt oss

Abonnenter

Blomstereventyret i emning

Publisert

Denne uka plantes stemorsblomster og annet snadder i urner som skal pynte opp og sette farge på bybildet. Vårens vakreste eventyr er med andre ord i gang!

HYLLEST:  Slik ser Egil Nyhus sin hyllest til dem som planter og setter farge på byen med blomster og annet ut. Jessheim-stripa forrige lørdag. Også Egil gleder seg til våren. 

Anne Cecilie Jahren og Tor-Øyvind Olsen i avdeling for park og idrett i Ullensaker kommune begynte tidligere denne uka å plante og klargjøre urner som vil være på plass rundt om i sentrum av byen fra onsdag.

Sommerblomster vil bli plantet i bed og andre steder i slutten av mai, så det er mer fargespill i vente fra de to tryllekunstneren med stilker og blader som verktøy.

Budsjettet er fortsatt lavt. Det er 80.000 kroner å handle inn blomster og planter for. og for å få nok volum er man nødt til å søke utenfor kommunen. En gartnerskole i Vestfold er leverandør.

I GANG: Tidligere denne uka var klargjøring av urner på programmet for gartnerne i kommunen. Disse skal fraktes ut til sine respektive destinasjoner i løpet av denne uka. 

– Hva ser vi for oss i urner denne runden?

– Jeg ser for meg flere kombinasjoner, sier Jahren.

DEN FINE TIDEN: Det er en fin tid å beplante og sette farge på byen, sier Tor-Øyvind Olsen. Han er med på laget i år også. 

Jubileum

Bymarkeringen i juni venter der framme et sted, og planleggingen er i full gang for å markere at det er 10 år siden Jessheim fikk bystatus.

– Blomstrer budsjettet for blomsterpynt i dette jubileumsåret, ordfører Eyvind J. Schumacher?

– Vi er nødt til å få til noe ekstra på den fronten slik at det blir fint i byen til selve bymarkeringen, forsikrer Schumacher, som kan opplyse om at det blir bilfri rådhusplass fra 26. mai i år.

– Og så blir det ekstra beplantning i Romsaasparken i forbindelse med oppgraderingen der. Vi håper at arbeidet der borte – som jo blir kommunens gave til byen i anledningen 10-årsjubileet – blir ferdig til selve byfesten, sier ordføreren.

Blomsterbyen

Jessheim storsenter anser også beplantning og blomster i bybildet som viktig. Anslagsvis 200.000 kroner settes hvert år av til beplantning. I tillegg kommer vedlikehold som gjødsling og vanning, får Jessheimpuls opplyst hos driftsavdelingen ved Jessheim storsenter. Så også i år.

Visste du forresten at Jessheim ble nominet som «Årets blomsterby» i 2004? Da tok Jessheim storsenter og Ullensaker kommune et felles løft for å sette farge på byen.

Drømmen

– Noe du drømmer om å få til, Anne Cecilie?

– Jeg ser for meg at det kunne blitt veldig fint med blomsterkasser på begge sider på brua som krysser over jernbanen, og så har jeg alltid drømt om blomster som velkomst inn mot Jessheim, sier Jahren.

Stasjonsparken

Parken ved Jessheim stasjon er i Bane Nors eie, og de siste årene har det vært så som så med beplantning og vedlikehold i stasjonsparken.

For denne sesongen får Jessheimpuls opplyst følgende fra Bane Nor sin kommunikasjonsavdeling.

– Når det gjelder stasjonsparken på Jessheim er planen at leietaker skal benytte denne til minigolf som et prøveprosjekt i sommer. Får vi til dette, blir det forhåpentligvis et fint tilskudd aktivitet i parken, skriver kommunikasjonsansvarlig Britt-Johanne Wang i en e-post til Jessheimpuls.

Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.