Kontakt oss

Folk

Det er forhåndspåmelding til julaften

Publisert

Det blir jul også i år, men på grunn av smittesituasjonen er det forhåndspåmelding til julaftensgudstjenestene i alle kirkene i Ullensaker.

– Det er mange som syns at det ikke blir «skikkelig jul» uten at de får med seg en julegudstjeneste i en av våre kirker. Det er vi glade for, og vi håper at så mange som mulig også i år skal få muligheten til å høre juleevangeliet og synge «Deilig er jorden» sammen, sier Per-Kristian Bandlien, sokneprest i Hovin menighet.

– Vi kan imidlertid ikke ha så mange inne i kirkene som vi pleier å ha på julaften, så vi har måttet ta noen grep for imøtekomme smittevernrestriksjonene.

MELD DEG PÅ: Konstiturert kirkeverge Helle Tode og sogneprest i Hovin menighet Per-Kristian Bandlien ønsker velkommen til gudstjeneste på julaften. Men du må melde deg på på forhånd. 

Øker antallet

Det innebærer blant annet at det settes opp fire ekstra julaftensgudstjenester i Ullensaker kommune i år, og at det blir forhåndspåmelding til alle gudstjenestene på julaften.

– Vi har blitt gode på smittevern de siste månedene, og det er viktig for oss at folk skal føle seg trygge også når de kommer til gudstjeneste på julaften, sier Helle Thode, konstituert kirkeverge i Ullensaker.

– Vi har fem vakre kirker i kommunen vår, Furuset, Hovin, Jessheim, Mogreina og Ullensaker, og de har svært forskjellig kapasitet. Påmeldingen tilpasses størrelsen på kirkerommet, og det lages salkart for kirkene slik at vi er sikre på at alle familiegrupper sitter med minst 1 meters mellomrom.

Største kirkedagen

Julaften har blitt en av de største kirkedagene i Norge, og i fjor var det ca. 3000 deltakere på julaftensgudstjenestene i Ullensaker. Med den pågående pandemien sier det seg selv at dette ikke er mulig å få til i år.

– Når det gjelder påmelding, er det førstemann til mølla som gjelder. Påmeldingen er nettbasert, og du finner den på hjemmesidene våre, www.kirkerull.no . Der vil du også til enhver tid se hvor mange plasser som er ledige, sier Helle Thode.

– Du kan også ta kontakt med ditt lokale kirkekontor for å få hjelp til påmelding.

Første dag jul

Sokneprest Per-Kristian Bandlien oppfordrer de som av ulike årsaker ikke kan komme til kirken eller ikke får plass i kirken, til å benytte seg av andre muligheter.

– Det er noe helt eget å være i kirken på julaften, men det finnes også gode alternativer på TV og Internett, og ikke minst har vi flotte gudstjenester i alle kirkene våre 1. juledag der det som regel pleier å være bedre plass.

– Da gjenstår det bare å ønske hjertelig velkommen til vakre og smittevernforsvarlige gudstjenester, og så oppfordrer vi alle til å passe ekstra godt på ved inngang og utgang slik at meteren overholdes også da. Blir det endringer i smitteverntiltakene lokalt eller nasjonalt forholder vi oss selvsagt til det, men vi håper at julegudstjenestene lar seg gjennomføre som planlagt.

Copyright © 2021 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.