Kontakt oss

Abonnenter

Disse kan vinne arkitekturprisen

Publisert

10 prosjekter kan vinne denne aller første arkitekturprisen i Ullensaker. Jessheimpuls presenterer alle kandidatene her. 

Forslaget om en arkitekturpris ble løftet fram våren 2021, og siden den gang har det gått både fort og estetisk i svingene.

Allerede tirsdag neste uke skal formannskapet bestemme vedta hvem som vinner den historiske arkitekurprisen.

Hemmelig

Saken er unntatt offentlighet, så vi vet ikke hvilket prosjekt som er innstilt som vinner av prisen. Men vi vet at 10 prosjekter er vurdert av juryen.

Arkitekturrådet har vurdert de innsendte forslagene, og administrasjonen har ut fra det innstilt kandidat til selve prisen samt hederlig omtale.

Og tirsdag skal altså formannskapet ta den endelige beslutningen.

Dette er statutter og kriterier som ligger til grunn:

“Ullensaker Arkitekturpris skal gis for byggverk og landskapsanlegg som «gjennom arkitekturuttrykk, utførelse, materialbruk, miljø, utforming i samspill med sted og omgivelser bidrar til å heve, fornye og utvikle den allmenne byggeskikk på stedet, og gjør Ullensaker til et godt sted å bo og virke i. Universell utforming, kvalitet i materialbruk og miljøvennlighet skal vektlegges.» 

Nominerte prosjekter må dessuten ligge innenfor Ullensaker kommunes grenser og være ferdigstilt i løpet av de fem siste årene.

Annonsering

Kandiatene

Dette er de 10 foreslåtte kandidatene, i vilkårlig rekkefølge:

Modern Activity Center

Jessheimbadet

Sagaparken med Frivillighetshusene

Landskapsanlegget Sagabyen

Saga atrium

Jessheim Kirke

Fargerik overgang Jessheim storsenter

Lekeparken ved rådhuset

Bakkedalen aktivitets- og idrettspark, Kløfta

DnB Bygget, Storgata Jessheim

Postgården Jessheim

Kommet for å bli

Arkitekturprisen i Ullensaker er etter alle solemerker kommet for å bli, og intensjonen er å løfte fram gode prosjekter som bidrar til omgivelsene.

Derfor kan det være greit – for oss alle – å tenke på hvilke prosjekter som kan være aktuelle kandidater til denne prisen i 2022.

Det blir uansett både spennende og inspirerende å følge med på hvem vinneren av den aller første arkitekturprisen i vår kommune blir.

Vi får svaret om kort tid.

Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.