Kontakt oss

Byutvikling

Dnb inn i nybygg i Storgata

Publisert

Der blir ansiktsløftning for kvartalet som utgjør Storgata 12 i Jessheim sentrum. Dnb ser fram til å flytte inn i nye lokaler om halvannet års tid.

Leieavtalen mellom Dnb og Jessheim storsenter AS er underskrevet, og nå begynner jobben med å løfte fasader og bakgård til nye høyder.

– Vi bygger på 840 kvadratmeter, og med den ansiktsløftningen oppnår vi to ting: vi fyller igjen ett av hullene i fasadene som vender mot Storgata, og vi får ryddet opp skikkelig i en bakgård som også fungerer som et fondmotiv for dem som kommer fra stasjonen. Det blir både penere og med funksjonelt, sier eiendomsansvarlig  Tore Kværner.

Tegninger

Tegninger er i ferd med å jobbes ferdig, og dialogen med Ullensaker kommune er god når det kommer til utformingen av det som skal bygges.

– Det eneste som er spikret er at høydene ikke overstiger den eksisterende bygningsmassen i Storgata 12, sier Kværner, som er invitert til det kommunale arkitekturrådet for å komme fram til den beste løsningen.

For Dnbs lokale banksjef Simen Skreppen og meglersjef Henrik Drabløs er flyttingen fra Gotaasalleen gode nyheter.

Gotaasalleen

– Når gårdeieren i Gotaasalleen hadde nye planer for utvikling av gården og det området, så var et naturlig for Dnb å vurdere nye lokaler, og nå kommer vi oss over i moderne fasiliteter i Storgata, sier Skreppen.

Dnb holder til i lokalene til den gamle sparebanken i Gotaasalleen, og i det området er et helt nytt bolig- og næringsprosjekt under oppseiling. Det er i den forbindelse at Dnb har vært på utkikk etter nye lokaler i Jessheim sentrum.

– Da passet det bra for oss å tilby dem nye lokaler all den tid vi skal gå i gang med det som blir et løft for Storgata 12, sier Kværner.

Tanken er også at det lages til et atrium der dagens kinarestaurant har mulighet for uteservering i bakgården, på samme måte som banken også disponerer den indre delen av atriumet på sin side.

Gatekjøkkenet bort

Påbygget kommer der gatekjøkkenet står i dag. Den leiekontrakten er avsluttet, og gatekjøkkenet blir fjernet  i forbindelse med ansiktsløftningen.

– Hva slags stil går dere for?

– Det er egentlig opp til kommunen å komme bestemme det, men det blir enten samme stil som dagens Storgata 12, eller vi kan gå mer moderne til verks. Vi gjør det som er best for helhetsinntrykket, sier Kværner.

Fakta Storgata 12

  • Høiendal, men også Furusethgården
  • Bygget før 1900 i sveitserstil
  • Ombygget på 1920-tallet
  • Rommet bolig, slakteri og kjøttforretning
  • ar i senere år blant annet rommet klesforretning, reisebyrå og gullsmed.

LES: Dette er de historiske byggene i Jessheim by

Annonsering

Copyright © 2021 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.