Kontakt oss

Anmeldelse

Duvende og deilig dose Dagsland

Publisert

ANMELDELSE

Vi våger den påstand at samtlige i publikum forlot konserten med Sigvart Dagsland med lavere skuldre enn da de kom, og de hadde et smil om munnen.

Meritterte og rutinerte artister – som Sigvart Dagsland vitterlig er – har en stor fordel når det kommer til å plukke musikanter: de kan plukke med seg yngre musikere fra hylla der de kompetente sitter. Bjørn Eidsvåg gjør akkurat det samme, og det fungerer så det synger for Sigvart Dagsland også.

Undertegnede er ikke spesielt bevandret i Sigvarts musikalske univers, men det spiller ingen rolle. Publikum fikk servert humor, livsfilosofi, en liten dose tvil, tro og høyere makter pakket inn i gode melodier og i et lydbilde som nærmest smeltet i øregangene.

Og vi lo, klappet takten og sang med da Sigvart ba oss om det. Et voksent – tildels godt voksent – publikum koste seg på Jessheim Torg, og Jessheim kan smykke seg med at torsdagens konsert er den eneste konstertdatoen Sigvart Dagsland og bandet ikke har strøket denne våren.

Og også i kveld fikk vi et særdeles spillesugent knippe musikere, og det gjør også noe med publikum. Det blir skikkelig god stemning på Jessheim Torg, og – som sagt – den som ikke gikk hjem fra denne konserten med lave skuldre og et smil om munnen må være tynget av noe ganske alvorlig.

For god musikk er også en form for massasje.

Det var kveldens dose Dagsland er muskulært og åndelig bevis på.

Rett og slett et godt stykke håndverk i det vi kaller radiovennlig terreng, uten at det er et snev av ironi i det.

Øyvind Mo Larsen

Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.