Connect with us

Folk

Egil tilbake på rockehjørnet sitt

Avatar

Published

on

Egil Stemkens er tilbake på det gatehjørnet der han og bandet han spilte i vekket Jessheim sentrum med instrumenter midt på natten, for så å løpe fra politiet med bassen over skulderen.

– Det var stikkontakt oppunder mønet der, sier Egil Stemkens (50) og peker på bygget som i dag huser “Woktogo” midt i Storgata. Den natten for 30 år siden var det mer “rock to go” på samme sted, smiler mannen som i det daglige er bassist i Hellbillies. Men til helgen kommer han til Kulturbanken med ett av sine absolutte favorittband å spille i – hobbybandet Oil City Slickers.

– Det går fortsatt gjetord om da Oil City Slickers spilte under Jessheimdagene for noen år siden. Har dere holdt formen ved like?

– Jeg synes det låter tøffere nå enn tidligere jeg, sier Egil til Jessheimpuls.

Solid gjeng

Så er det da også en særdeles rutinert og kompetent gjeng som utgjør Oil City Slickers i 2018. Palle Krüger er stødig trommis i mange band, deriblant Young Neils. Knut Erik “Knukken” Paulsen er lokal gitarist og kjent fram mange konstellasjoner gjennom mange år. “Knukken” spiller blant annet i soloprosjektet til Petter Baarli. Nikolai Grasaasen har gjestet Jessheim tidligere. Da som gitarist i bandet til Morten Abel på Jessheimdagene.

Nevnte Egil har i tillegg til Hellbillies fartstid fra Amund Maarud sine band, Tolv Volt (med Stein Torleif Bjella), sitt eget prosjekt Popgun, Radionettes (med Helge Hovland), YumYums og mange andre. Men det var med Chunky Asses det hele startet på Jessheim for mange år siden.

Frode Larsen

Og vi kan også si at Oil City Slickers er preget av at Egil hang i platebutikken Frode Larsen drev i sin tid.

– Ja, Frode foreslo et album med Dr. Feelgood, og den satt der den skulle den. Og så er det jo sånn at de første greiene som pirrer deg når du er ung ofte er det som fester seg. For min del har det alltid vært engelsk musikk som gjelder, sier Egil.

Denne videoen sier mye om det som har inspirert Egil Stemkens i ung alder: Dr. Feelgood med “I’m Going Back Home”.

– Du kan si at jeg lærte meg å spille bass etter mye pubrock, som egentlig alltid har vært en undergrunnsjanger i England. Pubrocken er tøff og fandenivoldsk, men luftig. Og Oil City Slickers er en fin anledning til å spille et knippe låter jeg digger sammen med gode kompiser. Så vi gleder oss voldsomt til lørdag kveld i Kulturbanken. Og håper gamle kjente tar seg en tur, avslutter Egil.

PS! Forhåndssalget til konserten kryper oppover, men det er foreløpig en god del billetter igjen for den som vurderer å ta turen til Kulturbanken lørdag kveld. 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.