Kontakt oss

Politikk

Eiendomsskatt på vei til Ullensaker?

Avatar

Publisert

Rådmannen nevner eiendomsskatt som en vei å gå for å få balanse mellom kostnader og utgifter og inntekter i framtiden. Men hva sier det politiske miljøet til det?`Jessheimpuls tok runden.

Det er i rådmannens perspektivmelding at det står innføring av eiendomsskatt som ett av flere punkter.

Les: Dette er Ullensakers skjær i sjøen framover.

Dette sier politikerne

Petter Stensby (uavhengig): Vi stiller oss helt avvisende til eiendomsskatt.

Lars Egil Berg (Sp): Sp vil ikke innføre eiendomsskatt i Ullensaker. I vårt program hadde vi i stedet andre løsninger for å bedre økonomien, eksempelvis å dempe utbyggingen og dermed bremse gjeldsveksten.

Vi vil dempe utbyggingen og dermed bremse gjeldsveksten

Lars Egil Berg

Willy Kvilten (H): Høyre sier nei til eiendomsskatt.

Høyre sier nei

Willy Kvilten

Eyvind J. Schumacher (Ap): Som følge av den utbyggerstyrte boligpolitikken vi har hatt de siste årene, har det nesten blitt helt umulig for mange unge familier å etablere seg i familievennlige boliger i kommunen. Med kommunale avgifter som er på vei oppover kan målet om å få tak i en god bolig i kommunen bli enda fjernere. Vi ønsker å tilrettelegge bedre for at denne gruppen skal kunne kjøpe en familievennlig bolig i vår kommune. Det vil derfor ikke være aktuelt for oss å innføre eiendomsskatt.

Det vil ikke være aktuelt for oss å innføre eiendomsskatt

Eyvind J. Schumacher

Ståle Lien Hansen (Frp): Så lenge Fremskrittspartiet sitter i posisjon i Ullensaker vil det ikke bli innført eiendomsskatt i kommunen, hverken for næring eller private boliger. Eiendomsskatt er en usosial skattelegging av folks hardt opparbeidede verdier som ikke hensyntar hverken inntektsnivå, betjeningsevne eller gjeldsgrad. Dette er verdier som ikke er realiserbare for den enkelte før et eventuelt salg av boligen, samt at man allerede har betalt skatt av de pengene man betaler, eller har betalt boligen med.

Eiendomsskatt er en usosial skattelegging

Ståle Lien Hansen

Lise Kragset Furuseth (KrF): KrF ønsker ikke å innføre eiendomsskatt. De siste 20 årene vi har vært i posisjon, har kommuneøkonomien hatt opp- og nedturer. Vi har alltid funnet en vei uten å måtte belaste våre innbyggere med ekstra skatt.

Vi har alltid funnet en vei uten å belaste innbyggerne med ekstra skatt

Lise Kragset Furuseth

Gro Holt (SV/Rødt): Ullensaker SV har tidligere bedt om en utredning for å se på mulige løsninger med eiendomsskatt og hvilke konsekvenser dette kan få for den enkelte boligeier i Ullensaker, men i vår blå kommune er ikke det ønskelig. SV har foreslått eiendomsskatt i budsjettsammenheng flere ganger, men har ingen andre partier med på det forslaget. Med stort bunnfradrag vil det koste innbyggerne mellom 2000 og 4000 kroner i året, noe de aller fleste fint vil klare.

Vi har tidligere bedt om en utredning for å se på eiendomsskatt

Gro Holt

Det er med andre ord så å si tverrpolitisk flertall for nei eiendomsskatt i Ullensaker.

Venstre har ikke respondert på henvendelsen fra Jessheimpuls.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.