Kontakt oss

Byhistorie

Hyllest til byens tapreste

Avatar

Publisert

KOMMENTAR

En uforbeholden hyllest til dem som kjempet aller hardest for god stemning i Jessheim by på nasjonaldagen – nemlig korpsmusikantene.

Det ville vært mager fangst uten innsatsen fra korpsmusikantene våre på 17. mai. Vinden kom i kast, og himmelen hadde åpnet de aller fleste sluser.

Det ble raskt glemt da vi hørte den umiskjennelige lyden av skarptrommer som holdt takten oppe i Rådhusvegen litt etter 11.00 mandag formiddag.

Da hadde korpsmusikantene – mange av dem i hvert fall – allerede vært ute i tre-fire timer; det var bidrag til høytidelig stemning ved Herredshuset allerede 08.00, og deretter gikk det slag i slag med opptredener utover formiddagen og ettermiddagen.

Vi som sto godt påkledd under paraplyer – og med en varm fuskepels som varmet på kroppen – kan vel egentlig ikke tenke oss hvordan det var å spille kalde messinginstrumenter gjennom denne hustrige dagen.

Men det var ekstra rørende å høre korpsmusikk i år, både med tanke på det vi har vært gjennom som lokalsamfunn og fordi vi så hvor tappert musikantene kjempet.

For en innsats!

En ekstra stor takk til alle de unge helger som bidro til at Jessheim by fikk oppleve god stemning på 17. mai i år også.

Under de verst tenkelige forhold – ufyselig vær samt at korpsene ikke fikk lov til å annonsere hvor dere kom til å spille når – så trosset de alle utfordringer og kjempet seg gjennom våte gater i en ganske så tom by.

I hvert fall hvis vi sammenligner med normale år.

La oss krysse fingrene for en folkefest i 2022. -både på 17. mai og når vi skal markere at vi har vært by i 10 år – og så satser vi på at korpsene holder formen.

En solid bildeserie av musikantene her:

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.