Endelig borteseier

Avatar

Publisert

AV KARL-GUNNAR NYBORG OG BJØRN HYTJANSTORP

Kongsvinger – Ull/Kisa 1-2 (1-0): Endelig ble det seier på bortebane. Kongsvinger ble beseiret lørdag ettermiddag.

Etter en ganske kjedelig førsteomgang, hvor hjemmelaget nok var det beste laget, til tross for at de brant en enorm  sjanse alene med keeper tidlig i omgangen,  så var det surt og bittert da den meget gode Shuaibu Ibrahim satt inn en 1-0 ledelse for hjemmelaget.
KILs Martin Lundal får slått altfor enkelt inn etter svakt forsvarspill av vår høyreside, og Diomande kommer ikke ordentlig i press. Men det var altfor dårlig press av vår midtbane i oppbyggingen av det angrepet også!
Etter pause så Kisa umiddelbart mye bedre u. Vi hadde ballen mest de første minuttene, og vi spilte Kongsvinger veldig lave. Etter drøye timen får gutta uttelling. Langås banker ballen opp i nettaket etter en fin pasning fra Diomande. Flott scoring!
Dessverre -. som så ofte før – mistet vi litt momentum etter scoringen, og Kongsvinger kom mer inn i kampen igjen.
Men denne ettermiddagen gjorde ikke det noen verdens ting da innbytter Ole Andreas Nesset scoret et fantastisk mål når han bare flikker ballen inn i nettet etter flott forarbeid av en god Nicolas Walstad.
To seire på rad,  og vår første borteseier på lang lang tid smaker utrolig godt. Vi klatrer dermed opp til 9. plass på tabellen, men det er da før resten av lagene har spilt da de spiller i morgen
PS! Bildet er fra en tidligere hjemmekamp,
SPILLEROMTALEKARAKTER
Stefan HagerupLite å gjøre med 1-0-scoringen, selv om den går midt i mål. Skuddet kommer fra veldig kort hold og er i tillegg knallhardt.6
Nicolas WalstadOffensiv fra sin backposisjon som alltid, og har også for det meste god kontroll defensivt. Fantastisk målgivende på Nesset sitt seiersmål.
7
Espen Bjørnsen GarnåsKompromissløs som vanlig, og blir bedre og bedre utover i kampen. Strålende til Å bryte foran motstander, og en bauta i lufta.
7
Ole Kristian Langås Kunne sikkert gjort en noe bedre jobb ved Ibrahims scoring, men det var Dio som var nærmest da KIL fikk slått for enkelt inn. Mer med offensivt fra start i andre omgang, hvor han scorer ett nydelig utligningsmål. Han banker ballen opp i nettaket fra skrått hold. Kunne med hell vært brukt høyere i banen.7
Morten SundliDagens kaptein spiller igjen en solid kamp, flink til Å stå opp i duellene, og har for det meste god kontroll på spissene til KIL. Bidrar offensivt også ved et par anledninger.7
Eric KitolanoEr sammen med Normann Hansen og Dio den av våre spillere som er mest fremoverrettet, og er dermed meget viktig offensivt. Noen fine detaljer tidlig i andre omgang, og vinner også ballen ved flere anledninger defensivt. 7
Sverre Hjelle Økland Gult kort da han stopper Ibrahim fra å kontre. Gjør en ålreit jobb defensivt, men ser han ikke like mye offensivt.6
Kristoffer Normann HansenVil veldig mye, men blir litt for egoistisk ved enkelte anledninger i første omgang. Men dette er en spiller som Kisa må ha på banen da han skaper mye og er flink til å både utfordre og slå gode dødballer. 7
Sakarias OpsahlHar mye av den samme roen som Aas har i den rollen, og har også mange fine tekniske detaljer. Slepen spiller som ser ut som han har spilt fotball i en mannsalder, til tross sin unge alder.8 BB
Alfred Scriven Byttet ut etter ca 1 times spill uten å ha utrettet mye. God med ball i bena og mann i rygg, men kommer ikke til store sjanser.5
Vamouti DiomandeEr involvert i baklengsmålet da han ikke klarer å hindre Lundal i å slå inn i feltet. Men er frisk og offensivt og skal ha kudos for at han alltid går på mål. Fin målgivende på Langås sin scoring. Byttet med Kristiansen i det 82. minutt
7
INNBYTTERE:
Ole Andreas Nesset Fikk over en halvtime på spissplass da han kom inn for Alfred Scriven. Løste den oppgaven til 20 i stil da han hælflikker inn seiersmålet etter strålende forarbeid av Nicolas Walstad.7
Henrik Kristiansen 6lEr frisk da han kommer inn for Dio, og jobber godt begge veier i de viktige sluttminuttene.6