Kontakt oss

Folk

Program for dagen og andre tips

Avatar

Publisert

Vi koster på oss en repetisjon av programmet for 17. mai tips til andre sysler på dagen som kommer med solskinn. Gratulerer med dagen til alle.

Programmet for 17. mai er klart, og det er mange som har ventet med lengsel på en solid og tradisjonell markering av nasjonaldagen vår i Jessheim by.

Forrige gang det var folkeliv på denne dagen var i 2019, og varaordfører Astrid Solberg har sammen med resten av 17. mai-komiteen forventninger som forhåpentlig innfris.

Knallvær

Været ser upåklagelig ut, og det har runget korpsmusikk over byen den senere tiden. Så korpsmusikanter og andre skal være godt forberedt til den store dagen.

Slik så det ut da tapre korpsmusikanter spredte glede på sin vei på en regnfull 17. mai i 2021:

Leste du denne?

Hyllest til byens tapreste

Programmet

Programmet for dagen ser du nedenfor, og det enkleste å si er at dette blir en tradisjonell feiring slik vi er vant til her i byen.

– Bunadstog og alt mulig?

– Ja, bunadstoget går rett bak Hovin musikkorps, og det er bare å møte opp på Rådhusplassen og slenge seg med, sier kulturkonsulent Kathrine Øynebråten til Jessheimpuls.

KLASSIKER: Vi koster på oss dette motivet fra 2019. Marianne Trondsen og Aud Gunleiksrud er de to damene i bresjen for bunadstoget. Kathrine Øynebråten er fortsatt med og tidligere varaordfører Willy Kvilten kommer garantert til å ha på seg bunad på nasjonaldagen. 

Villa Sole åpner

Ærverdige Villa Sole åpner dørene for første gang denne sesongen, og en nyvinning ser dagens lys. Åpningstid er fra 11.00 og utover dagen.

– Vi åpner for servering av mat og drikke – også et glass vin eller øl for den som vil – i den nye kafeen ute i den gamle vevstua, sier huseier Tore Kværner.

Galleri Egil blir også åpnet i anledning dagen, så det er mulighet for et gjensyn med hans eminente strek der oppe i andre etasje.

Galleriet ble formelt åpnet i oktober i fjor.

Les mer om Villa Sole her:

Villaen med kontinentalt preg

PS! Kulturbanken Kreti & Pleti åpner dørene 12.00 på 17. mai, og Leif G. Lepsøe og kompani lover leskende drikke og gratis pølser til den som måtte svinge innom.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.