Kontakt oss

Abonnenter

Endelig snorklipp for Fontenehuset

Publisert

Endelig kunne Fontenehuset Ullensaker åpne dørene offisielt – på dagen ett år etter at dørene ble åpnet. 

De kastet seg ut i det for ett år siden, daglig leder Ane Sjuls og resten av gjengen i Fontenehuset Ullensaker. Lite visste de at de nøyaktig 365 dager senere skulle oppleve stinn brakke, en statsråd som h0ldt tale og intet mindre enn 62 medlemmer.

– Jessheim har innfridd på alle måter, sier rådgiver i Fontenehus Norge Anne Hellum. Hun har et spesielt forhold til fontenehuset i vår by fordi dette var hennes aller første hus og prosjekt da hun begynte i jobben.

RØRT GJENG: Unge Martine Byrkjeland Mjelde har opplevd en forvandling av hverdagen etter at hun tok steget inn dørene til Fontenehuset Ullensaker. Leder Ane Sjuls var rørt under åpningen. 

Inkluderende

– Et solid og inkluderende miljø og god atmosfære – i tillegg til en arbeidsrettet hverdag. Jeg ser medlemmer som har rettet ryggen og løftet blikket, sier Hellum til Jessheimpuls.

– 8.000 arbeidstimer er lagt ned av medlemmene for å få huset opp og stå på denne måten, og det er medlemmene som er ryggraden her, sier daglig leder Ane Sjuls.

– Vi har hatt vilt mange besøkende, og nå ser vi framover, fortsetter Sjuls.

ÆREFULLT: Ordfører Eyvind J. Schumacher fikk æren av å klippe snor på vegne av et samstemt politisk miljø. Alle ønsket fontenehus til Ullensaker da saken var oppe politisk i sin tid.

Folk er viktigst

– Jeg kan endre lover, men jeg kan ikke bestemme at man skal ha tilhørighet eller skape god atmosfære et sted. Det er det folk sjøl som skaper, var hilsenen fra kunnskapsminister Tonje Brenna til de frammøtte.

– Nå går dere inn i en ny fase, og jeg heier på dere, sa minister Tonje.

Nå begynner den nye hverdagen for fontenehuset i byen.

Og skal vi måle ut fra året som har gått, så er det ingen grunn til å være pessimistisk med tanke på det som måtte komme.

Gratulerer med dagen.

VERTSKAP: Bente Lise Moe sørget for at tidsskjemaet ble holdt under åpningsseremonien tirsdag ettermiddag. 

Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.