Kontakt oss

Politikk

Enklere regler åpner for mer aktivitet lokalt

Avatar

Publisert

Politikerne vedtok en form for lettelser i koronareglene i Ullensaker. Men regjeringens lettelser gjelder foreløpig ikke for oss.

Der statsminister Erna Solberg torsdag ettermiddag åpnet for at nasjonen Norge så smått kan begynne å meske seg med sosial omgang og lesking av tørre struper og ganer, så må vi ullsokninger foreløpig leve som vi har gjort den siste tiden.

Det er tidligst snakk om lettelser fra 25. april når det kommer til handel og skjenking ut over det vi har levd med i vår kommune og by de siste ukene.

Forenkling

Formannskapet i Ullensaker vedtok tirsdag kveld å forenkle den lokale smittevernforskriften:

  • Munnbindpåbud på offentlig sted og forbud mot å samles flere enn 10 personer hjemme opprettholdes.
  • I tillegg har den nye lokale forskriften tatt inn et punkt om at stormarkeder som har større arealer med varer som klær, leker og elektronikk, må stenge av disse arealene. Den nye lokale forskriften gjelder fra og med 14 april til og med 27. april.
  • Idretts- og fritidsaktiviteter for barn og unge nå kan starte igjen, men kun utendørs med inntil 10 deltakere fra samme kommune, helst med 2 meters avstand.

Formannskapet beholder med andre ord kun de bestemmelsene hvor Ullensaker-forskriften var strengere enn Viken-forskriftenIdretts- og fritidsaktiviteter for barn og unge tillates

Få konsekvenser

Bortfallet av den mer omfattende lokale forskriften har få praktiske konsekvenser i Ullensaker, for den var i all hovedsak identisk med Viken-forskriften.

En viktig endring er imidlertid at idretts- og fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år nå kan starte igjen, under de strenge reglene som gjelder etter Viken-forskriften: aktivitetene kan finne sted utendørs med inntil 10 deltakere fra samme kommune, helst med 2 meters avstand.

– Vi ønsker å gi barn og unge en så normal hverdag som mulig, og vil i størst mulig grad skåne dem fra inngripende tiltak. Forrige uke og denne uken koronatestes alle elever og ansatte i Ullensakerskolen , sier ordfører Eyvind Schumacher.

Dette forebygger smittespredning og gir oss en god oversikt over smittebildet i denne gruppen, fortsetter ordføreren.

PS! Det blir i tillegg nå tillatt med dåp (med kun barnet, foreldre, prest og inntil to faddere til stede), organisert trening for toppidrettsutøvere (innenfor fotball kun de to øverste divisjonene) og utendørs treningskamper i fotballens to øverste divisjoner (med kun spillere, støtteapparat og dommere til stede).

Det var et – om man kan få lov til å si det – et sjeldent samstemt formannskap som kom fram til dette vedtaket.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.